Vladimir Găitan va fi înmormântat sâmbătă pe Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu / Mesajul fiicei actorului

Vladimir Găitan va fi înmormântat sâmbătă pe Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu / Mesajul fiicei actorului
Sursa Foto: Fanatik.ro

Fiica marelui actor,Gloria Găitan, a postat un mesaj emoționant pe pagina de Facebook a Teatrului de Comedie, anunțând toate detaliile despre ceremonia de inmormântare.

Unde și când va fi înmormântat Vladimir Găitan

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Vladimir Găitan va fi depus joi la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Capitală, iar înmormântarea va avea loc sâmbătă, 14 noiembrie, ora 14.00 la Cimitirul Bellu.

”Pentru cei ce doresc să își ia la revedere de la tata, trupul său va fi depus la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, km 0, începând de joi, 12 noiembrie, orele 13.00. Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 14 noiembrie, orele 12.00, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, km 0. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Bellu, sâmbăta, 14 noiembrie, orele 14.00 pe Aleea Artiștilor”, a transmis fiica celebrului actor.

Vladimir Găitan a murit la vârsta de 73 de ani, după oluptă crâncenă cu un cancer limfatic.

”Tata s-a stins din viață acasă, alături de familie, așa cum a fost și ultima sa dorință. Mulțumim celor ce ne sunt și ne-au fost alături cu gânduri bune și avem rugămintea să înțelegeți durerea adâncă ce ne copleșește în aceste clipe. Le suntem extrem de recunoscători medicilor, asistenților și farmaciștilor care l-au îngrijit și au fost alături în cele mai grele clipe”, a mai spus fiica actorului.

„Ne dorim ca atât presa cât și cei ce vor să își ia rămas bun de la tata să dea dovadă de înțelegere, discreție și să respecte măsurile ce se impun în contextul actual. Transmitem tuturor multă sănătate în aceste vremuri de grea încercare! Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a spus în încheiereGloria.

Reprezentanții Teatrului de Comedie au programat in această seară, la ora 19.00, pe canalulde youtube (https://www.youtube.com/user/comediechannel) un spectacol memorabil cu Vladimir Găitan și Gloria Găitan , ” Soare pentru doi” de Pierre Sauvil, regia Alice Barb. Spectacolul va putea fi accesat timp de 24 de ore.

Cine a fost Vladimir Găitan

Actorul Vladimir Găitan s-a născut pe 2 februarie 1947, la Suceava. A absolvit, în 1970, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, secţia Actorie, clasa prof. George Carabin şi Elena Negreanu.

De-a lungul timpului, Vladimir Găitan afăcut carieră în special în cinematografie, jucând în aproape 50 de filme (majoritatea înainte de 1990), de la capodopere până la unele, de duzină, cu o anume tentă ideologică specifică perioadei comuniste.

Vladimir Găitan a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alţi actori, ”pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac şi jumătate de existenţă a Teatrului Naţional din Bucureşti”.

În 2007, la împlinirea vârstei de 60 de ani, a jucat, alături de fiica sa, Gloria, pe scena Teatrului de Comedie, în ”Soare pentru doi”, spectacolul de debut al acesteia, la acea vreme studentă în anul IV la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Tatăl şi fiica au fost pentru prima dată împreună pe o scenă profesionistă, jucând rolurile de tată şi, respectiv, fiică în spectacolul regizat de Alice Barb, pe textul lui Pierre Sauvil.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`