Mitropolit bulgar despre Papa Francisc: ‘Cum să ne unim cu toţii? Nu e posibil să se unească lumina cu întunericul’

Mitropolit bulgar despre Papa Francisc: 'Cum să ne unim cu toţii? Nu e posibil să se unească lumina cu întunericul'

Vizita Papei Francisc în Bulgaria este un act politicpe care Biserica Ortodoxă Bulgară nu îl poate susține pe linie religioasă întrucât „obiectivul este acela de a se uni toate bisericile din jurul Romei”, relatează Hotnews.ro, care citează un discurs al Mitropolitului Nikolai al Plovdivului susţinut la postul de radio bulgar, Radio Plovdiv.

„Vizita Papei de la Roma este un act politic, obiectivul fiind acela de a se uni toate bisericile din jurul Romei, iar când vine Antihristul, Papa să-l întâmpine”, a spus Mitropolitul Nikolai al Plovdivului, într-un discurs.

„Îl întâmpinăm pe Papa de la Roma ca şef al unui stat suveran – Vaticanul – însă nimeni nu ne poate obliga să avem o liturghie comună cu el”, a mai spus Mitropolitul.

Foto: Președintele Bulgariei, Rumen Radev și Papa Francisc (sursă foto: hepta.ro)

El a precizat, totuşi, că se doreşte reunificarea bisericii creştine, însă ca acest lucru nu poate avea loc decât în anumite condiţii.

„Cu toţii vrem ca bisericile creştine să se unească. Acest lucru însă poate veni doar de la oamenii din interiorul bisericilor, când episcopii se întrunesc şi discută despre modul în care poate avea loc acest lucru.

Politicienii nu vor asta, ei vor exact opusul. S-a creat, de exemplu, aşa-numita mişcare ecumenică, care urmăreşte unirea tuturor religiilor. Dar nu-i aşa că ştiţi că există şi o religie a Satanei. Cum să ne unim cu toţii? Nu e posibil să se unească lumina cu întunericul”, a adăugat Mitropolitul Nicolai.

Ulterior, el l-a acuzat pe Papa că ar fi plănuit „un atac asupra Bisericii Ortodoxe”.

„Acest act a fost pregătit din timp. A început printr-o campanie media împotriva Bisericii Ortodoxe Bulgăre. Aici nu e vorba de ceasul meu. Este vorba de tot ceea ce Sfântul Sinod a decis și nu a decis. Această campanie a fost pregătită, pentru a veni Papa şi a fi declarat drept Părinte Sfânt, care trăiește în lipsuri și sărăcie”.

Foto: Mitropolitul bulgar Nikolai al Plovdivului (sursă: religiondigital.org)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`