Virgil Popescu: „Agresiunea militară a Rusiei în Ucraina a reînnoit interesul global pentru diversificarea sectoarelor energetice”

Virgil Popescu: Agresiunea militară a Rusiei în Ucraina a reînnoit interesul global pentru diversificarea sectoarelor energetice
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Energiei Virgil Popescu precizează că agresiunea militară a Rusiei în Ucraina a reînnoit interesul global pentru diversificarea sectoarelor energetice pentru a creşte securitatea şi a asigura fiabilitatea, atingând în acelaşi timp obiectivele climatice.

Acesta a participat marţi la grupul de discuţii pe energie nucleară organizat de Partnership for Transatlantic Energy & Climate Cooperation (P-TECC), unde tema discuţiei a fost „Energy Security and Diversification in Europe: Civil Nuclear Energy Perspectives”.

„Agresiunea militară a Rusiei în Ucraina a reînnoit interesul global pentru diversificarea sectoarelor energetice pentru a creşte securitatea şi a asigura fiabilitatea, atingând în acelaşi timp obiectivele climatice. Drept urmare am discutat despre proiectele prioritare de energie nucleară pe care le au în proiect ţările P-TECC”, a scris Virgil Popescu, marţi pe Facebook.

El a mai spus că, la discuţii, a transmis că statele se confruntă cu „circumstanţe fără precedent care provoacă arhitectura societăţii noastre moderne, cu implicaţii deosebit de grave în sectorul energetic”.

„În ceea ce priveşte preţurile la energie trebuie să lucrăm împreună pentru a găsi soluţii pe termen lung, în acelaşi timp cu acţiuni de reducere a dependenţei de Federaţia Rusă şi întărind securitatea energetică. România este ferm angajată în dezvoltarea în continuare a programului nuclear civil naţional”, a mai precizat Popescu.

Ministrul Energiei a subliniat importanța parteneriatului cu SUA în domeniul energiei nucleare:

„Noile construcţii nucleare şi SMR-urile fac parte din agenda noastră pentru decarbonizare şi securitatea aprovizionării pentru următoarele decenii. De aceea parteneriatul cu SUA este esenţial, având în vedere că ţara noastră, dar şi SUA văd energia nucleară ca un contributor pe termen lung la atingerea obiectivelor climatice, asigurând în acelaşi timp securitatea energetică şi îmbunătăţirea competitivităţii economiilor noastre prin crearea de locuri de muncă la nivel înalt de expertiză”, a explicat ministrul Energiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`