Virgil Bălăceanu: Ungaria rămâne impredictibilă. Viktor Orban nu ascultă de reguli nici în UE și nici în NATO. Este un semnal de alarmă extrem de grav pentru România (VIDEO)

Virgil Bălăceanu: Ungaria rămâne impredictibilă. Viktor Orban nu ascultă de reguli nici în UE și nici în NATO. Este un semnal de alarmă extrem de grav pentru România (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Massimo Paolone

Atitudinea lui Viktor Orban reprezintă un semnal de alarmă extrem de grav pentru România, a declarat gl. (r) Virgil Bălăceanu, luni, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Virgil Bălăceanu, pe B1 TV, despre Viktor Orban și Ungaria

Întrebat despre afirmațiile liderului ungar, Virgil Bălăceanu a explicat: „Am intrepretat aceste declarații în ideea în care, prin Viktor Orban, Ungaria rămâne impredictibilă, Ungaria care este înaintea noastră cu privire la apărarea teritorială. Are un comandament al apărării teritoriale, are regimente și batalioane de apărare teritorială, o să producă pulbere înaintea noastră, mașina de luptă a infanteriei germană Lynx înaintea noastră”.

„Vedem că nu ascultă Orban nici de reguli în Uniunea Europeană și nici de reguli în NATO. Ca atare, este un semnal de alarmă extrem de grav pentru noi, România, pentru că putem să mergem pe un scenariu în care Ungaria nu va fi de acord în NATO cu aplicarea planurilor de apărare regională, Ungaria nu va permite tranzitul trupelor NATO înspre România, iar România nu se uită prea atent înspre Grecia”, a adăugat Virgil Bălăceanu.

„Am fost la o activitate la ei, am purtat o discuție după activitatea organizată de Ambasada României cu ambasadorul Bulgariei, la cererea lui. Culoarul Alexandropolis – Constanța e rămas în urmă. Nu avem ambasador în Grecia. Ministrul Transporturilor nu ajunge în Grecia. Deci nu ne gândim la soluții alternative în situația în care Orban și Ungaria defectează”, a continuat generalul român.

„De ce spun un asemenea lucru? Pentru că el face o politică a sa, ca reprezentare a Uniunii Europene, deși i se contestă un asemenea lucru, el continuă să o facă. Mai are de discutat cu Statele Unite și cu Uniunea Europeană, cum spune el, «pentru pace»”, a spus Virgil Bălăceanu.

O perioadă critică pentru Ucraina

„În același timp, sunt de acord cu ce spune Orban, perioada următoare este critică pentru Ucraina. Sprijinul occidental nu este consistent, va lua timp să se realizeze. Ca atare, rușii sunt în ofensivă”, a mai declarat Virgil Bălăceanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:48 - BEC a validat candidaturile lui Marcel Ciolacu și Ludovic Orban la alegerile prezidențiale. Deciziile luate cu privire la alte candidaturi analizate în ședința de duminică
23:27 - 11 victime după un accident violent între un microbuz și un autoturism, în Bihor
23:01 - A venit momentul pentru o încetare a focului în Gaza și Liban, i-a spus Macron lui Netanyahu după tensiunile recente. Ce i-a răspuns premierul israelian
22:36 - Rareș Bogdan: Numai poporul este îndreptățit să judece dacă o persoană poate deveni sau nu președinte. Nu CCR-ul dominat de magistrați „garantați de PSD”
22:26 - Cristina Prună: Decizia CCR riscă să pună în pericol democrația. Îl favorizează tocmai pe Marcel Ciolacu, care își dorește un adversar precum George Simion în turul 2 (VIDEO)
21:57 - Lucian Romașcanu: PNL atacă fără să se gândească foarte mult, ci doar din scopuri electorale, o instituție fundamentală a statului / Cea mai câștigată este Elena Lasconi. Simion se pare că nu poate beneficia de voturile Dianei Șoșoacă (VIDEO)
21:33 - Ionuț Stroe, despre cazul Diana Șoșoacă: Publicarea motivării CCR este crucială pentru a nu ajunge pe un tărâm al procedurilor nedemocratice (VIDEO)
21:09 - Bărbat transportat la spital după ce a căzut într-un canal tehnologic din București
20:45 - Ludovic Orban: Nu fac parte dintre aceia care să jelească scoaterea din cursă a Dianei Șoșoacă. Este principala goarnă a propagandei rusești și face servicii regimului criminal Putin (VIDEO)
20:23 - Biroul Electoral Central a respins candidatura Dianei Șoșoacă pentru prezidențiale / Eurodeputata depusese un nou dosar după decizia Curții Constituționale