Virgil Bălăceanu: Netanyahu așteaptă un atac masiv al Hezbollahului pentru a începe operația terestră, cu sprijin aerian, în sudul Libanului. Trebuie să aibă un pretext foarte puternic (VIDEO)

Virgil Bălăceanu: Netanyahu așteaptă un atac masiv al Hezbollahului pentru a începe operația terestră, cu sprijin aerian, în sudul Libanului. Trebuie să aibă un pretext foarte puternic (VIDEO)
Sursa: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Gl. (r) Virgil Bălăceanu a comentat situația din Orientul Mijlociu, joi, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și s-a arătat de părere că premierul israelian Benjamin „Netanyahu așteaptă un atac masiv al Hezbollahului pentru a începe operația terestră, cu sprijin aerian, în sudul Libanului”.

Gl. (r) Virgil Bălăceanu, pe B1 TV, despre situația din Orientul Mijlociu

Întrebat despre „ploaia de rachete” din Înălțimile Golan, generalul român a explicat: „Nu este nimic spectaculos. Nu văd niciun fel de semnale, nu de escaladare regională a conflictului, de amplificare a unui conflict între Israel și Hezbollah (…). Netanyahu așteaptă un atac masiv al Hezbollahului pentru a începe operația terestră, cu sprijin aerian, în sudul Libanului. Trebuie să aibă un pretext foarte puternic în fața opiniei interne, dar mai ales în fața opiniei internaționale”.

„Ca atare, aceste atacuri se produc, dar există o măsură a acestor atacuri. Să nu uităm că Iranul, în aprilie, a folosit nu 3.500 de lovituri, ci 350 de lovituri. A creat condițiile ca Israelul să se apere. Vom vedea dacă execută o a doua lovitură și ce efect la țintă vor avea loviturile”, a adăugat Virgil Bălăceanu.

Virgil Bălăceanu: Conflictul rămâne în Fâșia Gaza, cu o posibilă dezvoltare în sudul Libanului

„Faptul că Iranul întârzie foarte mult această lovitură promisă este un lucru care demonstrează că țările, în definitiv, sunt foarte atente să nu se ajungă la escaladarea conflictului, la regionalizarea lui. Ca atare, conflictul rămâne în Fâșia Gaza, cu o posibilă dezvoltare în sudul Libanului pentru lupta împotriva Hezbollahului. Loviturile sunt de ambele părți, cu o anumită proporționalitate, dar lovirea cu un număr de rachete a teritoriului Israelului, a zonelor din Înălțimile Golan, nu înseamnă că Netanyahu va da ordin grupării de forțe de nord a forțelor de autoapărare israeliene să înceapă ofensiva terestră împotriva Hezbollah”, a continuat Virgil Bălăceanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - Care sunt destinațiile ideale de vacanță pentru luna octombrie? Sunt la prețuri accesibile și turiștii se pot bucura de o vreme ideală
23:53 - Kelemen Hunor: Ciolacu s-a dus la Ursula von der Leyen cu Negrescu şi s-a întors cu Mînzatu / Iohannis poate merge pe urmele lui Iliescu la Senat. ”Stabilitate” înseamnă să găseşti o rezolvare şi pentru domnul preşedinte
23:24 - Cum trebuie să ne pregătim calorifele pentru sezonul rece. Când și cum trebuie să le desfundăm corect
23:13 - Lasconi, despre reacția lui Ciolacu la inundații: Spunea că nu știa, că l-a surprins viața cumva. Eu am dovada că a mințit. Cum să minți în halul ăsta? (VIDEO)
23:02 - Care sunt cele mai ciudate experiențe pe care le-au trăit angajații room-service cu clienții. Cele mai ciudate cerințe ale turiștilor
22:31 - Ce speculații sunt cu privire la exploziile din Liban. Mii de membri ai grupării Hezbollah au fost răniți, după ce în aparatele pe care le purtau s-a declanșat o cantitate mică de explozibil (VIDEO)
22:26 - Elena Lasconi, explicații despre studiile sale: Am terminat cu 9,20, dar nu m-am bătut cu pumnul în piept că am făcut ASE-ul. A fost greu, și cu job, și cu copil. Sunt mândră! (VIDEO)
22:18 - Elena Lasconi, despre portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Ciolacu spunea că o să avem ceva serios pe economie. Este singurul mandat care nu are nicio putere de decizie la nivelul UE (VIDEO)
22:01 - Un municipiu din Vâlcea ar putea intra în stare de alertă din cauza gunoaielor. Deșeurile nu au mai fost ridicate de o săptămână
21:48 - Elena Lasconi, despre motivele pentru care au eșuat negocierile cu Forța Dreptei, PMP și Reper: Nu a fost vorba de orgolii. A fost vorba de cererile pentru locurile de parlamentari, care erau nejustificate (VIDEO)