Virgil Bălăceanu: Israelul se va confrunta cu continuitatea ideologiei Hamas, dar puterea Hamas din punct de vedere militar nu va mai exista / Hezbollah nu va acționa fără ordine de la Iran (VIDEO)

Virgil Bălăceanu: Israelul se va confrunta cu continuitatea ideologiei Hamas, dar puterea Hamas din punct de vedere militar nu va mai exista / Hezbollah nu va acționa fără ordine de la Iran (VIDEO)
Foto: Facebook @ Virgil Bălăceanu

Israelul se va confrunta cu continuitatea ideologiei Hamas, dar puterea Hamas din punct de vedere militar nu va mai exista, a declarat gl. (r) Virgil Bălăceanu, miercuri, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, într-o analiză a situației din Orientul Mijlociu.

Virgil Bălăceanu, pe B1 TV, despre situația din Orientul Mijlociu

Generalul român a comentat lichidarea liderului Hamas.

„Destructurarea sistemului de comandă și control al organizațiilor teroriste este o modalitate, este un element al doctrinei de apărare a Israelului. Se pleacă de la ideea că o victorie militară trebuie să cuprindă și eliminarea liderilor politico-militari. Acestea sunt regulile războiului, din păcate”, a declarat Virgil Bălăceanu.

„Pe de altă parte, eu îmi pun întrebarea cum s-a reușit eliminarea fizică a liderului din Fâșia Gaza pe teritoriul Iranului, în Teheran. Se vorbește de o lovitură cu o rachetă. De unde a plecat racheta respectivă? A fost lansată de pe teritoriul Israelului, fiind o rachetă de mare precizie, a survolat teritoriul altor state, inclusiv spațiul aerian al Iranului? Sau s-a folosit o bază interioară? Asta înseamnă o vulnerabilitate foarte serioasă a serviciilor de informații și a serviciilor de protecție ale Iranului”, a adăugat Virgil Bălăceanu.

Virgil Bălăceanu: Hezbollah nu va acționa fără să primească ordine de la Iran

„Iranul este cel care sprijină Hezbollahul (…) și a sprijinit Hamasul până la începerea războiului și până la realizarea blocadei de către armata israeliană. Dacă modul în care vor răspunde iranienii via Hezbollah va însemna o operație de atac mai de amploare a Hezbollahului, va obliga Israelul la ripostă. Dezvantajul este al Hezbollahului”, a continuat Virgil Bălăceanu.

„Hezbollah, însă, nu va acționa fără să primească ordine de la Iran și cred că Iranul într-o situație de genul acesta nu vrea o extindere, pentru că, altfel, Iranul nu mai are o reprezentare prin proxy în zonă. În Fâșia Gaza, Hamasul nu va mai fi din punct de vedere militar, ideologia va rămâne și, sigur, Israelul se va confrunta cu această continuitate a ideologiei Hamas, dar puterea Hamas din punct de vedere militar nu va mai exista, și în felul acesta pierde și puterea militară a Hezbollahului, pentru că, oricâte pierderi ar produce fie armatei israeliene, fie populației civile, victoria va aparține Israelului”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori