Virgil Bălăceanu, despre tentativa de asasinare a lui Trump: Nu pare o acțiune care a fost pusă la cale de serviciile secrete, fie ele din Iran sau din altă parte / Se pare că era un prost trăgător (VIDEO)

Virgil Bălăceanu, despre tentativa de asasinare a lui Trump: Nu pare o acțiune care a fost pusă la cale de serviciile secrete, fie ele din Iran sau din altă parte / Se pare că era un prost trăgător (VIDEO)
Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat pe 13 iulie 2024, la un eveniment de campanie din Butler, Pennsylvania. Sursa foto: Hepta.ro / DPA Images / Artem Priakhin

Tentativa de asasinare a lui Donald Trump nu pare o acțiune care a fost pusă la cale de serviciile secrete, indiferent că vorbim de serviciile secrete din Iran sau alte servicii secrete, a declarat gl. (r) Virgil Bălăceanu, miercuri, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Virgil Bălăceanu, pe B1 TV, despre tentativa de asasinare a lui Donald Trump

Generalul român nu crede că există vreo legătură între incidentul din Pennsylvania și complotul iranian de asasinare a lui Donald Trump despre care au fost informate autoritățile americane.

„Mi se pare greu de crezut brusc să fi fost selecționat, pregătit și pus să acționeze prin serviciile secrete iraniene. N-avem niciun fel de informații că era un simpatizant, ca să nu vorbesc de un „adept”, al religiei islamice. Se pare că era un prost trăgător. Nu numai că și-a ratat ținta, dar și rezultatele pe care le obținea în poligon, dacă datele se confirmă”, a declarat Virgil Bălăceanu.

„El se pare că a fost eliminat de la un curs de tragere și nu a mai fost primit înapoi tocmai pe motiv că reprezintă un pericol prin lipsa deprindelor și abilităților de trăgător. În afară de faptul că a acționat la vedere. Sigur, este o mare întrebare de ce n-au acționat mai devreme, înainte de a executa focul, serviciile secrete. El s-a poziționat foarte aproape de țintă, într-o zonă perfect deschisă, de unde putea fi identificat de posturile de observare ale serviciilor secrete”, a adăugat generalul.

Virgil Bălăceanu: Nu pare o acțiune care a fost pusă la cale de serviciile secrete din Iran sau din altă parte

„Nu pare o acțiune care a fost pusă la cale de serviciile secrete, indiferent că vorbim de serviciile secrete din Iran sau alte servicii secrete (…). Dacă sunt alte încercări ale Iranului, nu văd de ce s-ar face legătură între alte încercări ale Iranului de asasinat al unor lideri americani ca și răzbunare pentru uciderea lui Qasem Soleimani și cu atentatul împotriva lui Trump. N-aș vedea nicio legătură. Sigur că uciderea lui Soleimani, a lui Qasem, a stârnit o revoltă în Iran și în general în lumea islamică și Statele Unite se așteptau și se așteaptă în continuare la răzbunare, dar este greu să identific o legătură directă”, a mai spus Virgil Bălăceanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie