Viorel Cataramă: Ce se întâmplă în Ucraina, e un lucru trist. Cu cât înaintăm în timp, lumea va începe să fie dezinteresată și plictisită de acest conflict și de știrile care vin de acolo (VIDEO)

Viorel Cataramă: Ce se întâmplă în Ucraina, e un lucru trist. Cu cât înaintăm în timp, lumea va începe să fie dezinteresată și plictisită de acest conflict și de știrile care vin de acolo (VIDEO)

Viorel Cataramă (PNL) a vorbit în emisiunea News Pass, moderată de Laura Chiriac, pe B1 TV, miercuri, despre situația din Ucraina.

Cataramă a subliniat faptul că ce se întâmplă în Ucraina e trist. “Cu cât înaintăm în timp, lumea va începe să fie dezinteresată și plictisită de acest conflict și de știrile care vin de acolo”, a precizat liberalul.

„Donald Trump a mai fost 4 ani președintele Americii și nu a desființat nici NATO, nu a făcut nicio nenorocire”

Viorel Cataramă a fost întrebat ce facem noi, ca țară, în contetxul în care ministrul Apărării din Marea Britanie și ministrul Apărării din Germania spun că ne pregătim de război.

„În primul rând, aș vrea să răspund punctual, economic vorbind, de ce luăm noi praf de pușcă din Serbia? Pentru că e mai ieftin decât cel produs în România, ca să ne înțelegem, suntem într-o economie de piață și cumperi de unde e mai ieftin, dacă calitatea e egală.

Revenind, Donald Trump a mai fost 4 ani președintele Americii și nu a desființat nici NATO, nu a făcut nicio nenorocire. Din contra, zic eu că a avut destul de multe realizări. Donald Trump spune ’eu vreau să opresc războaiele’.

E bine să nu existe războaie, că nu ne simțim confortabili. Ce se întâmplă în Ucraina? E un lucru trist, pentru că, cu cât înaintăm în timp, lumea va începe să fie dezinteresată și plictisită de acest conflict și de știrile care vin de acolo.

O să discutăm despre faptul că importăm energie, dar să știți că se pierde din vedere că noi dăm energie Ucrainei, o ajutăm.

Am luat hotărârea să ajutăm, suportăm și consecințele, că nimic nu-i pe gratis”, a  precizat Viorel Cataramă.

„România aparține Uniunii Europene și urmează politica stabilită de Uniunea Europeană”

„(…) Consumăm, dar nu consumăm integral noi, în România, cât plătim.

Am vrut să spun acest lucru pentru că trebuie să fim conștienți că în momentul în care am luat o decizie corectă de a sprijini Ucraina, absolut corectă, această decizie vine cu costuri și trebuie să ni le asumăm, nu să încercăm, să vedem de ce avem costuri și să plângem că avem costuri. Deci România aparține Uniunii Europene și urmează politica stabilită de Uniunea Europeană.

Este adevărat că încă la nivel de Uniunea Europeană nu s-a stabilit că Europa intră în război sau se pregătește de război, dar e adevărat, domnul Macron vrea să trimită trupe în Ucraina, unii președinți sau unii șefi de stat discută mai mult despre război, alții discută mai puțin, alții discută despre pace. Vedeți, dacă în multe domenii avem o politică unitară a Uniunii Europene în ceea ce privește situația conflictuală din lume, Europa, în acest moment, în afară de faptul că sprijină în mod clar și fără dubii Ucraina, nu a luat încă o decizie.

Eu sau cel puțin eu nu am cunoștință ca Uniunea Europeană să fi ajuns la concluzia că urmează un război mondial și că Uniunea Europeană trebuie să pregătească de acest război mondial”, a mai adăugat Cataramă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`