Violențele dintre Hamas și Israel avantajează Rusia, spune președintele Poloniei: Distrag atenția lumii. Europa probabil va fi lovită de încă un val de migranți

Violențele dintre Hamas și Israel avantajează Rusia, spune președintele Poloniei: Distrag atenția lumii. Europa probabil va fi lovită de încă un val de migranți
Imagine surprinsă cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o președintele polonez Andrzej Duda la Kiev în aprilie 2022. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / ABACA

Violențele dintre Hamas și Israel sunt în favoarea Rusiei întrucât distrag atenția internațională de la războiul din Ucraina și ar putea genera o nouă presiune de migrație asupra Europei, a explicat președintele Poloniei, Andrzej Duda, duminică, potrivit Reuters.

Europa probabil va fi lovită de încă un val de migranți, crede președintele Poloniei

Polonia, o susținătoare fermă a Kievului în contextul agresiunii ruse, a găzduit peste un milion de refugiați ucraineni. Pe de altă parte, a respins orice fel de mecanism UE care ar fi obligat-o să ia o cotă de migranți care intră în blocul comunitar din alte zone.

„În mod cert avantajează Rusia și agresiunea rusă împotriva Ucrainei. Distrage atenția lumii (…). Însă mai presus de toate, mă tem că, din păcate, va provoca o presiune de migrație suplimentară asupra Europei”, a declarat Andrzej Duda, într-un interviu pentru Polsat News.

„Vom avea probabil încă un val de migranți din Orientul Mijlociu, care va lovi Europa (…). Securitatea noastră, protecția frontierelor Poloniei, desigur, și a frontierelor Uniunii Europene și ale zonei Schengen devin și mai importante”, a subliniat liderul polonez.

Din 2021, Polonia, Lituania și Letonia s-au confruntat cu creșterea numărului de migranți care vin din Orientul Mijlociu și Africa și încearcă să treacă ilegal frontiera dinspre Belarus, țară pe care o acuză că facilitează această situație. Minskul neagă acuzația.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`