Viktor Orban: Ungaria se apropie de un acord cu FMI și Uniunea Europeană

Viktor Orban: Ungaria se apropie de un acord cu FMI și Uniunea Europeană
Premierul ungar, Viktor Orban, a declarat că țara sa se apropie de un acord cu FMI și Uniunea Europeană, după ce Comisia europeană a estimate că deficitul bugetar va rămâne la 3% în 2012 și 2013. "În...

Premierul ungar, Viktor Orban, a declarat că țara sa se apropie de un acord cu FMI și Uniunea Europeană, după ce Comisia europeană a estimate că deficitul bugetar va rămâne la 3% în 2012 și 2013.

„În ultimele două luni, am făcut progrese importante către un acord cu FMI-UE. Acum este evident că bugetele Ungariei pentru 2012 şi 2013 sunt în regulă. Considerăm că cele mai mari obstacole pentru un acord au fost eliminate”, a spus Orban, citat de Bloomberg.

Fondul Monetar Internațional nu a stabilit o dată pentru reluarea negocierilor cu guvernul de la budapesta, însă FMI a recomandat Ungariei să adopte politici de susținere a economiei în detrimental măsurilor folosite pentru acoperirea gărilor la buget.

Comisia a estimate că Ungaria va respecta pragul de deficit bugetar pentru 2012 și 2013, urmând să depășească acestă limită în 2014.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră