Viktor Orban: Ungaria nu-și va schimba politica privind migrația, în ciuda presiunilor UE

Publicat: 21 12. 2021, 15:52
Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Jaroslav Nov

Ungaria nu-și va schimba controversata legislație privind migrația, în ciuda presiunilor exercitate de către Uniunea Europeană, a declarat, marți, premierul Viktor Orban, conform Reuters, citat de către Agerpres.

Migrația și drepturile persoanelor LGBTQ, cap de afiș în campania lui Viktor Orban

Orban a transmis că migrația și dreptul persoanelor LGBTQ, două aspecte care au dus la conflictul cu UE, vor domina agenda, în contextul în care partidul său, FIDESZ, se pregătește pentru primele alegeri de după 2010 în care va avea un concurent serios, după trei scrutine câștigate.

„Guvernul a decis că nu vom face nimic să schimbăm sistemul de protecţie a graniţelor. Vom menţine actualul regim, chiar dacă instanţa europeană ne-a ordonat să îl schimbăm. Nu îl vom schimba şi nu vom lăsa pe nimeni să intre”, a transmis premierul Orban.

Perspectiva lui Orban a dus la o înghețare a fondurilor de redresare din partea Uniunii Europene, complicând șansele actualului premier de a fi reales, deoarece economia se bazează în mare măsură pe aceşti bani pentru a finanţa investiţiile şi a impulsiona creşterea.

Viktor Orban: „Astăzi, europenii nu au dreptul să decidă lângă cine doresc să trăiască în propria lor ţară”

Potrivit lui Orban, în societăţile occidentale individul a fost dezrădăcinat din comunităţile sale. Astfel, premierul a făcut referire la specificul naţional, ce cuprinde sfera „lingvistică, familială şi religioasă”. În acest moment, liderii UE își consideră cetățenii „persoane fără atribute: pot trăi oriunde, pot vorbi orice limbă, se pot închina la orice divinitate”, în timp ce „comunităţile tradiţionale au rămas fără apărare”, potrivit lui Orban.

„Astăzi, europenii nu au dreptul să decidă lângă cine doresc să trăiască în propria lor ţară, chiar dacă imigraţia în masă duce la dezintegrarea comunităţilor tradiţionale care reprezintă baza identităţii lor ca indivizi. În final, în termeni de drepturi fundamentale, astăzi europenii nu au dreptul la ţara lor, limba lor, cultura lor, familia lor şi Dumnezeul lor”, motiv pentru care Curtea Constituţională a luat atitudine, a conchis Orban. Citește mai mult