Premierul ungar, Viktor Orban, invitat de Donald Trump la Casa Albă: Când se vor întâlni cei doi 

Premierul ungar, Viktor Orban, invitat de Donald Trump la Casa Albă: Când se vor întâlni cei doi 
Foto: kormany.hu

Președintele american Donald Trump l-a invitat la Washington pe premierul Ungariei, Viktor Orban, anunțat ministerul de Externe de la Budapesta, Peter Szijjarto, potrivit Politico.

Cei doi oficiali se vor întâlni pe 13 mai la Casa Albă.

„Ei sunt o superputere, noi suntem o țară de mărime medie din Europa Centrală însă avem abordări similare pe subiecte importante. (…) De când președintele Trump a fost ales, încercările de a interveni în mod deschis în problemele interne ale Ungariei au fost eliminate… sub Obama, au existat încercări publice de a interveni în problemele noastre interne, încercări spectaculoase”, a declarat Szijjarto, potrivit sursei citate.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al premierului maghiar, Zoltan Kovacs, a anunțat, printr-un mesaj postat pe Twitter, că printre subiectele care vor fi discutate de Trump și Orban se numără cooperarea în apărare, relațiile bilaterale, securitatea regională și securitatea în sectorul energiei.

„Americanii trebuie să înțeleagă că având în vedere infrastructura, suntem dependenți de resursele Rusiei. (…) Ne încurajează să diversificăm, să colaborăm și cu ei, ceea ce este bine, ne-am bucura să facem acest lucru. Dar dacă compania lor, Exxon Mobil, nu exploatează gazele, ce putem face?”, a mai spus ministrul ungar de Externe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`