Viktor Orban, discuție cu Jens Stoltenberg: Guvernul Ungariei susține aderarea Suediei la NATO

Viktor Orban, discuție cu Jens Stoltenberg: Guvernul Ungariei susține aderarea Suediei la NATO
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Massimo Paolone

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, i-a transmis secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, că guvernul de la Budapesta susține intrarea Suediei în Alianță, conform anunțului făcut de liderul ungar, miercuri, pe platforma X, relatează Reuters preluată de The Jerusalem Post.

Viktor Orban, discuție cu Jens Stoltenberg (NATO)

Șeful guvernului ungar a vorbit la telefon cu secretarul general al NATO și a susținut că va continua să îndemne parlamentul de la Budapesta să voteze pentru aderarea Suediei la NATO cu prima ocazie.

Discuția dintre Viktor Orban și Jens Stoltenberg a venit în contextul parlamentul Turciei a dat undă verde pentru intrarea Suediei în NATO.

Pentru a intra în Alianță, statul candidat are nevoie de aprobarea unanimă a membrilor actuali. Turcia și Ungaria erau ultimele națiuni care blocau candidatura țării nordice.

„Guvernul ungar a spus în mod repetat că nu va fi ultimul aliat NATO care ratifică aderarea Suediei. Acum contez pe Ungaria să își îndeplinească acest angajament. Parlamentul ungar ar trebui să voteze ratificarea fără alte întârzieri”, declara Jens Stoltenberg în prima parte a lunii noiembrie.

Premierul Ungariei îl invitase pe omologul suedez la negocieri

Același Viktor Orban a anunțat marți că l-a invitat pe premierul Suediei în Ungaria pentru negocieri privind aderarea.

„Astăzi i-am trimis o invitație Prim-ministrului Ulf Kristersson (…) să viziteze Ungaria pentru a negocia asupra aderării Suediei la NATO”, afirma prim-ministrul Ungariei într-o postare pe platforma X.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`