Viktor Orban critică dur Parlamentul European: Politicienii de stânga aruncă cu venin, iar faptele sunt pe locul doi

Viktor Orban critică dur Parlamentul European: Politicienii de stânga aruncă cu venin, iar faptele sunt pe locul doi
Primul ministru al Ungariei, Viktor Orban, a criticat Parlamentul European, descriindu-l drept un loc unde "liberalii şi politicienii de stânga urlă şi aruncă cu venin, iar faptele sunt pe locul doi". Orban susț...

Primul ministru al Ungariei, Viktor Orban, a criticat Parlamentul European, descriindu-l drept un loc unde „liberalii şi politicienii de stânga urlă şi aruncă cu venin, iar faptele sunt pe locul doi”.

Orban susține că membrii Parlamentului European „au urât Ungaria cu toate că nu aveau nici cea mai mică idee despre situaţia actuală a ţării”, scrie The Telegraph.

„Ungurii cred că o dezbatere este bazată pe fapte şi se poartă între oameni care acceptă şi conceptul că o altă persoană poate avea dreptate, însă Parlamentul European nu e un astfel de loc. Aici faptele sunt pe locul doi”, a mai spus Orban.

Remarcile premierului maghiar vin cu o săptămână înainte ca Parlamentul Eruopean să dezbată starea democrației în Ungaria, țară criticată intens de către oficialii europeni în urma schimbărilor recente pe care le-au făcut în legislaţie şi în Constituţie, care, potrivit criticilor, subminează democrația.

Viktor Orban a mai spus că Uniunea Europeană este supărată pe Ungaria din cauza unei taxe bancare controversată pe care a impus-o şi care a fost criticată dur de băncile europene. El a spus că „dușmanii Ungariei” au fost supărați pentru că „nu au avut profituri din cauza taxei”, și nu au putut face nimic pentru a fi redusă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`