Viktor Orban: Crearea Statelor Unite ale Europei ar fi ceva "nebunesc și periculos"

Viktor Orban: Crearea Statelor Unite ale Europei ar fi ceva "nebunesc și periculos"

Crearea Statelor Unite ale Europei ar fi ceva „nebunesc și periculos”, consideră premierul ungar Viktor Orban, care se revoltă împotriva liderilor Uniunii Europene.

El atrage atenţia că toţi avem nevoie de o Europă cu identitate proprie și cu stimă de sine, pentru a putea fi din nou puternici.

Europa și-a neglijat rădăcinile și tradițiile naționale, transmite Viktor Orban politicienilor, pe care îi acuză că „importă” extracomunitari şi sunt desprinşi de realitate.

Elita politică europeană este închistată într-o carapace ideologică şi nu prea mai are nicio legătură cu realitatea. Este descrierea fără perdea pe care premierul Ungariei o face liderilor statelor din Uniunea Europeană.

Iar „un exemplu clar” în acest sens îl reprezintă criza refugiaţilor, explică Orban care îi acuză pe politicieni că primesc extracomunitari în scop electoral.

Ar fi ‘nebunesc şi periculos’ să se construiască o structură suprastatală cum ar fi Statele Unite ale Europei, „un continent fără naţiuni”. Dar, din fericire, cetăţenii europeni vor avea forţa să se protejeze pe ei şi întregul continent în faţa unei asemenea evoluţii. Avem nevoie de o Europă cu identitate proprie şi cu stimă de sine pentru a putea fi din nou puternici, întrucât Europa şi-a neglijat rădăcinile şi tradiţiile naţionale.

Premierul ungar susţine că Europa trebuie să depăşească tendinţele suicidare şi să stea pe propriile picioare.

Mai mult, în viziunea lui, liderii UE care privesc imigranţii ca pe o forţă de muncă îşi vor da seama într-o zi de dificultăţile ce ţin de identitatea culturală şi problemele de coexistenţă în societatea europeană în cazul celor veniţi din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia.

Şi asta pentru că aceştia nu se vor adapta stilului de viaţă european, este convins liderul de la Budapesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)