Viktor Orban al Ungariei salută relația cu Giorgia Meloni a Italiei, „sora creștină” cu care împărtășește rădăcini culturale

Viktor Orban al Ungariei salută relația cu Giorgia Meloni a Italiei, „sora creștină” cu care împărtășește rădăcini culturale
Premierul Italiei, Giorgia Meloni. Foto: Hepta.ro / Zuma Press / LaPresse / Roberto Monaldo

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a salutat relația apropiată pe care o are cu omoloaga sa italiană, Giorgia Meloni, pe care a descris-o drept „sora sa creștină”, și s-a arătat de părere că identitatea culturală joacă un rol tot mai important în politica europeană, relatează Reuters.

Ce a spus Viktor Orban despre „sora creștină” Giorgia Meloni

Reuters susține că Meloni, care conduce un guvern de coaliție în Italia din 2022, s-a alăturat unui partid post-fascist în tinerețile sale, dar în prezent guvernează după principii național-conservatoare.

„Nu este o colegă, ea este o soră creștină de-ale mele”, a afirmat Viktor Orban, vineri, în cadrul unor declarații de presă în marja forumului economic TEHA de la Cernobbio din nordul Italiei.

Să împărtășești rădăcini culturale cu cineva „nu juca un rol prea important în politica europeană, dar acum ne apropiem de o nouă eră”, a adăugat liderul Ungariei.

Înainte de a câștiga puterea în Italia, Giorgia Meloni se descria astfel: „Sunt femeie, sunt mamă, sunt italiancă, sunt creștină și nu îmi puteți lua asta”.

Premierii Italiei și Ungariei au multe viziuni similare, dar nu și în privința Ucrainei

Ea și Viktor Orban au viziuni similare pe teme diverse, inclusiv în ceea ce privește necesitatea unor politici mai dure pe zona de imigrație și protejarea valorilor familiei tradiționale împotriva a ceea ce ei susțin că este lobby-ul LGBT.

În trecut, premierul Viktor Orban se descria drept un apărător al identității culturale a Ungariei în fața imigrației musulmane și un protector al valorilor creștine în fața liberalismului occidental.

Meloni, totuși, este o susținătoare fermă a Ucrainei, în timp ce Viktor Orban este cel mai critic lider european când vine vorba de sprijinirea Ucrainei împotriva invadatorilor ruși.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`