Vietnamul devastat de TAIFUN, cu doar câteva zile înainte ca liderii lumii să vină la APEC (VIDEO, FOTO)

Cel puțin 27 de oameni au murit și cîteva zeci de mii au fost evacuați după ce taifunul Damrey a lovit Vietnamul cu doar câteva zile înainte ca liderii lumii să se întrunească la Summit-ul Cooperării Economice din Asia-Pacific (APEC), relatează RT.

Taifunul și-a făcut simțită prezența devastatoare în cursul zilei de zâmbătă când rafalele de vânt au depășit 90 km/h, doborând copaci și stâlpi de elctricitate.

Un prim bilanț arată că au fost afectate un număr de 40.000 de case, dintre care cel puțin 620 au fost distruse în totalitate. Ca măsură de precauție, în jur de 30.000 de oameni au fost evacuați înainte ca urgia să lovească.

Apele s-au umflat cu furie și în jur de 300 de ambarcațiuni au fost distruse în întreaga țară, iar pe principala autostradă din nordul provinciei Thua Thien Hue s-a format o coadă de 30 km cu autoturismele blocate.

Taifunul a lovit sud-estul Asiei cu doar câteva zile înainte de începerea OPEC, care se va desfășura în Vietnam, la doar 100 km de provincia puternic afectată de dezastru.

Printre liderii care vor fi prezenți la OPEC se numără președintele rus Vladimir Putin, cel american Donald Trump și cel chinez Xi Jinping.

Vietnamul devastat de TAIFUN , cu doar câteva zile înainte ca liderii lumii să vină la OPEC

#DIRECT_ONE_t353y0#

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`