Videoclip fals cu presupuși soldați americani trimiși în Israel. Imaginile sunt filmate în România, în 2022 (VIDEO)

Videoclip fals cu presupuși soldați americani trimiși în Israel. Imaginile sunt filmate în România, în 2022 (VIDEO)

Videoclipul care arată soldați americani care aterizează în România în iunie 2022 a fost distribuit în mod fals în online, arătând pușcașii marini americani sosiți în Israel în timpul războiului Israel-Hamas din octombrie 2023, potrivit Reuters.

Videoclip fals despre războiul din Israel, distribuit masiv

„SE ÎNTÂMPLĂ ACUM: Mii de pușcași marini americani tocmai au aterizat în Israel WW3 HIGH ALERT” se arată în postări care partajează videoclipul datat pe platforma de socializare X, cunoscută anterior ca Twitter. Capturi de ecran din videoclip au fost, de asemenea, distribuite pe Facebook și TikTok, arătând o scenă din Israel.

Cu toate acestea, videoclipul de joasă rezoluție conține fragmente inversate dintr-un videoclip mai lung, încărcat într-un serviciu de distribuție media finanțat de Departamentul Apărării al Statelor Unite (DOD), care arată soldați ai Diviziei 101 Aeropurtate (Asalt aerian) sosind în Mihail Kogainiceani, România în iunie 2022. Clipurile modificate partajate pe rețelele sociale încep la 0:46 minute ale videoclipului mai lung.

O imagine de la același eveniment din 2022 poate fi vizualizată pe site-ul DoD. Potrivit textului DOD, soldații au sosit în România pentru „sprijinirea misiunii Corpului V al Armatei de întări a flancului estic al NATO și de a se angaja în exerciții multinaționale cu parteneri din întreaga Europă pentru a-i liniști pe aliați și pentru a descuraja agresiunea rusă în continuare”.

Nu există rapoarte conform cărora pușcașii marini americani au sosit în Israel începând cu 27 octombrie 2023.

Statele Unite au trimis forțe navale în Orientul Mijlociu în săptămânile de când un atac surpriză din 7 octombrie al Hamas asupra Israelului a declanșat conflictul actual. Încă aproximativ 900 de trupe americane se îndreaptă spre Orientul Mijlociu pentru a consolida apărarea antiaeriană pentru personalul american pe fondul unui val de atacuri din partea grupărilor afiliate Iranului ca urmare a tensiunilor în creștere din cauza războiului Israel-Hamas, a raportat Reuters, citând joi Pentagonul.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`