Victorie în instanță pentru un român care fusese amendat că a urinat în mare: „Omul nu are mai puține drepturi decât cerbul în pădure sau iepurele pe câmp”

Victorie în instanță pentru un român care fusese amendat că a urinat în mare: „Omul nu are mai puține drepturi decât cerbul în pădure sau iepurele pe câmp”
Sursa foto: Pixabay

Un tribunal din Lubeck, Germania, i-ar fi dat dreptate unui român care a contestat în instanță amenda primită pentru că și-a făcut nevoile în Marea Baltică.

Instanța a anulat amenda bărbatului care urinase în mare

Într-o seară călduroasă de vară în Golful Lubeck de la Marea Baltică, un bărbat s-a distanțat de grupul din care făcea parte și a început să urineze în mare, „sub protecția întunericului” și „în cel mai rău caz doar puțin vizibil pentru terți”, a povestit Tribunalul Districtual Lubeck în motivarea deciziei, potrivit publicației germane LTO.

Instanța spune că polițiștii l-au observat pe bărbat, l-au așteptat să se îmbrace, după cum o cer procedurile, și l-au amendat cu 60 de euro. Nemulțumit de situație, omul respectiv a contestat amenda în instanță.

Stiridiaspora.ro susține că a fost vorba despre un român.

Despre această întâmplare a vorbit și publicația austriacă Der Standard.

În decizia sa, instanța a explicat că în toatele publice, mai ales în cele ale bărbaților, „urinarea socială” are loc adesea în „pisoare”, așa că urinatul în societate nu poate fi considerat o rușine.

Mai mult, judecătorii susțin că nu se vorbi despre o poluare semnificativă sau despre o tulburare a mirosului public, având în vedere că Marea Baltică are „un volum de apă de 21.631 de kilometri cubi de apă salmastră”.

„Omul nu are mai puține drepturi sub imensitatea cerului decât cerbul în pădure, iepurele pe câmp sau foca în apele stinse ale Mării Baltice”, a mai scris instanța în decizia de achitare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`