Victor Ponta confirmă: Cinci români au fost răpiți în Algeria. Unul a fost ucis, iar ceilalți patru au fost eliberați

Victor Ponta confirmă: Cinci români au fost răpiți în Algeria. Unul a fost ucis, iar ceilalți patru au fost eliberați
Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că cinci români au fost răpiți la complexul gazifer din Algeria de o gruparea teroristă afiliată la Al Qaida, dintre care unul a fost ucis, ceilalți patru fiind...

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că cinci români au fost răpiți la complexul gazifer din Algeria de o gruparea teroristă afiliată la Al Qaida, dintre care unul a fost ucis, ceilalți patru fiind eliberați de răpitori.

Trei dintre românii răpiți se află la Ambasada României din Algeria, în timp ce al patrulea este în custodia armatei algeriene și urmează să fie preluat de autoritățile române.

Ni s-a confirmat că un cetățean român și-a pierdut viața. Vreau să exprim condoleanțe pentru familia celui care a pierit în condiții atât de tragice. Ne-am făcut datoria de a înștiința întâi familia.

„Aceasta a fost vestea proastă. Vestea bună se referă la ultimul dintre cei cinci români aflați în zona de conflict, acesta a fost eliberat de armata algeriană. Autoritățile române fac toate eforturile pentru a afla starea sa exactă. Alături de ceilalți trei cetățeni salvați mai rapid să fie repatriat în condiții cât mai bune. Detalii privind numele persoanelor nu vi le pot da„, a spus premierul.

Victor Ponta confirmă moartea unui cetățean român în Algeria

Embed:

Ministrul de Externe a declarat că autoritățile aveau informații că există cinci români la complexul gazifer, însă nu se știa dacă restul de trei români, după ce s-a anunțat că doar doi sunt răpiți, sunt în custodia teroriștilor sau dacă sunt ascunși în zonă.

Corlățean a explicat că orice informație pe care ar fi dat-o privind numărul românilor ar fi putut periclita situația acestora.

Corlățean: Informațiile detaliate ar fi periclitat viața românilor

Embed:

Inițial, informația răpirii a cinci români și inclusiv uciderea unuia dintre aceștia a venit pe surse. Toate informațiile au fost confirmate de cei doi oficiali. (Detalii AICI)

Mai multe persoane care lucrau în Algeria, la un complex gazifer, au fost răpite, joi, de o grupare teroristă afiliată la Al Qaida. Armata alegeriană a atacat complexul cu ajutorul elicopterelor, ucigând mai mulți ostatici și răpitori. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)