Victor Negrescu: Cel mai probabil familiile politice pro-europene vor vota pentru Ursula von der Leyen. Nu am auzit de Klaus Iohannis în Parlamentul European și am dialogat direct cu reprezentanții PPE (VIDEO)

Victor Negrescu: Cel mai probabil familiile politice pro-europene vor vota pentru Ursula von der Leyen. Nu am auzit de Klaus Iohannis în Parlamentul European și am dialogat direct cu reprezentanții PPE (VIDEO)
Foto: Victor Negrescu / Facebook

Cel mai probabil familiile politice pro-europene vor vota pentru a-i acorda Ursulei von der Leyen un al doilea mandat de președintă a Comisiei Europene, a declarat eurodeputatul PSD Victor Negrescu, vicepreședinte al Parlamentului European, miercuri, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, în ajunul votului pe care îl vor da eurodeputații.

Victor Negrescu (PSD), pe B1 TV, despre șansele Ursulei von der Leyen la votul de joi

Eurodeputatul PSD estimează că votul „cel mai probabil va fi extrem de strâns”.

„Votul de mâine cel mai probabil va fi extrem de strâns, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu cinci ani, din mai multe motive. De exemplu, la nivelul familiilor politice pro-europene se analizează în continuare măsurile pe care Ursula von der Leyen dorește să le adopte de îndată ce va prelua un nou mandat în fruntea Comisiei Europene. Fiecare grup politic, de exemplu, social-democrații, am înaintat o serie de obiective și așteptăm un răspuns în cursul acestei zile din partea președintei Von der Leyen, răspuns care întârzie. În raport cu acel răspuns vom decide cum vom merge la vot”, a declarat Victor Negrescu.

„Cel mai probabil familiile politice pro-europene vor vota pentru Ursula von der Leyen, însă lucrurile puteau să meargă mai ușor de atât. Au fost anumite întârzieri și din partea liderului popularilor europeni, Manfred Weber, însă sperăm ca aceste lucruri să fie rezolvate”, a adăugat social-democratul.

Întrebat despre vestea de miercuri, el a explicat: „Decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene nu surprinde. Noi, Parlamentul European, am spus în repetate rânduri că era nevoie de mai multă transparență. Decizia Curții privește recomandări cu privire la modul în care Comisia Europeană trebuie să gestioneze astfel de situații pe viitor, dar și nevoia ca Executivul european să facă publice anumite informații pe care până acum le ținea ascunse, deci nu cred că afectează în mod direct”.

Ce a spus despre Klaus Iohannis

Întrebat dacă este adevărat că președintele Klaus Iohannis și-ar fi exprimat disponibilitatea pentru a candida în locul Ursulei von der Leyen la șefia Comisiei Europene, Victor Negrescu a spus: „Numele care sunt vehiculate aici, în Parlamentul European, sunt, așa cum ați spus și dumneavoastră, premierul grec, premierul croat, chiar președinta Parlamentului European, Roberta Metsola”.

„Nu am auzit de Klaus Iohannis și vă spun că am dialogat direct cu reprezentanții popularilor europeni. Nu știu dacă acolo e o problemă sau a fost, sau nu a fost menționat numele. În momentul de față, însă, lumea se concentrează pe Ursula von der Leyen și, ulterior, o să vedem dacă se va discuta despre un alt nume, însă cred că celelalte variante menționate au mai multe șanse în această privință”, a continuat vicepreședintele Parlamentului European.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`