Papa, ținta unui complot ultraconservator? „Dușmanii lui Francisc au declarat războiul”

Papa, ținta unui complot ultraconservator? Dușmanii lui Francisc au declarat războiul
Foto: New York Post

Mai mulți specialiști susțin că Papa Francisc a devenit ținta unui nou complot al ultraconservatorilor. Totul, după ce un fost ambasador al Vaticanului l-a acuzat pe Suveranul Pontif că a acoperit un cardinal american suspectat de abuzuri sexuale, notează AFP.

În Italia, site-ul specializat Il Sismografo susține că „operațiunea a fost montată” de fostul ambasador al Vaticanului la Washington, Carlo Maria Vigano, „un personaj obscur, mincinos, ambițios și intrigant”.

„Nicio greșeală: acesta este un atac coordonat care îl vizează pe Papa Francisc”, arată un editorial publicat pe site-ul National Catholic Reporter, o publicație americană.

„Un puci este în curs și dacă episcopii americani nu îl apără în bloc pe Sfântul părinte în următoarele 24 de ore alunecăm spre o schismă în Statele Unite. Dușmanii lui Francisc au declarat războiul”, susține editorialistul Michael Sean Winters.

La rândul său, Nicolas Seneze, vaticanist al cotidianului francez La Croix, scrie că dorința unora de a-l ataca pe Papă este chiar evidentă

„S-a trecut la un stadiu superior: oamenii care cred că Francisc este periculos pentru Biserică nu mai au limite”, a remarcat Seneze.

Carlo Maria Vigano i-a cerut demisia Papei Francisc pentru că a ignorat semnalările legate de acțiunile cardinalului american Theodore McCarrick, prezentat drept un prădător sexual. Papa l-a demis pe McCarrick în iulie, în urma unei anchete privind acuzațiile de abuzuri comise în urmă cu mai multe decenii asupra unui adolescent de 16 ani.

Vigano a avut o funcție extrem de importantă în Vatican, din care a descoperit și denunțat corupția din această administrație.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)