Valuri tsunami de 60 centimetri, observate în nord-estul Japoniei, în urma cutremurului de 8,2 magnitudine din Chile

Valuri tsunami de 60 centimetri, observate în nord-estul Japoniei, în urma cutremurului de 8,2 magnitudine din Chile
Foto: voanews.com

Valuri tsunami de 60 centimetri au fost observate joi, pe coasta Iwate, în nord-estul Japoniei, la ora locală 12:22 (06:22 ora României), potrivit Agenției meteorologice a Japoniei, citată de AFP.

Numeroase valuri tsunami au fost observate începând de la ora locală 06:52 (00:52, ora României) în diferite puncte de pe coasta de nord-est (în regiunile Hokkaido, Aomori, Iwate şi Miyagi), cel mai important având 60 de centimetri şi fiind înregistrat în portul Kuji, din prefectura Iwate.

Japonia a menținut alerta privind posibilitatea producerii unui tsunami care ar putea atinge un metru înălţime şi a îndemnat populaţia să nu se apropie de mare.

Mai multe persoane au decis să își părăsească temporar locuințele.

În urma cutremurului cu magnitudine 8,2 produs în Chile, Japonia a emis alertă de tsunami pe cealaltă coastă a Oceanului Pacific.

Seismul a fost precedat de mai multe replici puternice. Miercuri seara, un cutremur de 7,8 magnitudine s-a produs în extremul nordic al statului Chile, iar joi dimineață a mai fost întregistrat un seism de 6,3 magnitudine, urmat de șase replici cu magnitudini cuprinse între 3 și 5,5. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`