Val de „sinucideri” în rândul oligarhilor. Vicepreședintele Novotek s-ar fi spânzurat, după ce și-ar fi ucis soția și fiica

Val de sinucideri în rândul oligarhilor. Vicepreședintele Novotek s-ar fi spânzurat, după ce și-ar fi ucis soția și fiica
Foto: Policía Municipal de Madrid

Cadavrul vicepreședintelui rusesc Novotek,  a fost găsit la reședinția acestuia din Costa Brava, Spania. Bărbatul a fost găsit spânzurat, în timp ce soția și fiica sa au fost găsite și ele moarte în pat, relatează presa spaniolă.

Conform  anchetatorilor, Serghei Protosenia s-ar fi spânzurat cu halatul în grădina reședinței din Costa Brava, după ce și-a ucis soția și fiica. Ar fi vorba despre o crimă domestică, potrivit primelor investigații citate de presa din Spania, potrivit presei spaniole.

Autoritățile au ajuns la vila din Lloret de Mar marţi după-amiază şi au constatat decesul celor trei persoane. Agenții au găsit-o pe mama într-o cameră, pe fiică în alta, și pe ambele cu răni de înjunghiere. În grădina casei, Serghei Protosenias a fost găsit spânzurat. Aceștia au găsit la fața locului un topor și un cuțit pline de sânge.

Cei trei obișnuiau să petreacă perioade lungi la cabana din Lloret de Mar, iar acum se pregăteau de Paștele Ortodox.

Cazul se aseamănă foarte mult cu cel al fostului vicepreședinte al Gazprombank, care a fost găsit mort în urmă cu câteva zile, alături de soția și fiica sa minoră, într-un apartament din Moscova.

Avere de peste 400 de milioane de euro

Sergei Protosenia avea o avere de peste 400 de milioane de euro și, deși era înregistrat la Girona, reședința lui obișnuită era în Franța. Soția sa Natalia, și fiica lor în vârstă de 18 ani au călătorit la Girona și l-au lăsat pe fiul lor la reședința sa din Franța. El a fost cel care a anunțat autoritățile pentru că mama lui nu răspundea.

Sergei deținea  o funcție înaltă în Novatek, o companie importantă care se dedică distribuției de gaze, fiind de mai bine de șapte ani vicepreședinte al Consiliului de Administrație.

Marți, Vladislav Avaev, fost vicepreședinte al Gazprombank, a fost găsit mort într-un apartament din Moscova alături de soția și fiica sa minoră. ”Conform versiunii preliminare, Avaev și-a ucis soția și fiica și s-a sinucis”, a declarat o sursă apropiată de anchetă pentru TASS.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Rezultate loto, 15 septembrie. A fost câștigat marele premiu la Joker
23:36 - Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump, la două luni de la tentativa de asasinat din Pennsylvania. Republicanul este în siguranță, spune echipa de campanie
23:09 - Ștefan Pălărie: Avem nevoie de un Președinte al poporului. Elena Lasconi nu este un om din sistem cum sunt ceilalți candidați / E singurul candidat care nu va desemna un premier PSD (VIDEO)
22:56 - Gabriel Zetea: Cele mai importante sunt alegerile parlamentare / Cel mai potrivit pentru Palatul Cotroceni este Marcel Ciolacu (VIDEO)
22:35 - A murit Valentin Samungi, fost campion mondial cu naționala României
22:25 - Alina Gorghiu: La nivel de performanță economică, în mandatul premierului Nicolae Ciucă s-a stat mult mai bine decât în cel al lui Marcel Ciolacu / Temele economice, esențiale pentru PNL (VIDEO)
21:59 - Alina Gorghiu: Nu e sănătos să lăsăm PSD să aibă toată puterea. Sănătos este să lăsăm un Președinte de dreapta, care știe ce înseamnă instituțiile europene, care are o carieră temeinică, un om foarte echilibrat (VIDEO)
21:34 - Raed Arafat: Am făcut o manevră de forțe mai ales către Vaslui și Iași. Toată lumea este în alertă / O evaluare realistă a pagubelor, doar după ce se retrage apa. Ar putea face parte dintr-o solicitare de finanțare din partea Comisiei Europene (VIDEO)
21:20 - Alina Gorghiu, despre inundații: Este un moment de solidaritate, un moment în care trebuie să ajutăm. După ce trece impactul crizei climatice, va trebui să vedem unde a fost problema de-a lungul timpului (VIDEO)
20:55 - Radu Țincu, după lansarea cărții „Învinge dependența”: Depedența nu vizează doar drogurile. Ea se poate instala și în raport cu un obicei (VIDEO)