Vaccinarea copiilor din SUA ar putea debuta pe final de 2021 sau în primul trimestru din 2022. Ce a declarat Anthony Fauci, directorul Institutului american de boli infecțioase

Publicat: 28 02. 2021, 21:31
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Alex Edelman

Copiii cu vârste mai mici de 12 ani „foarte probabil” vor putea să fie vaccinați împotriva COVID-19 cel mai devreme la finalul anului 2021, dar „foarte probabil” în primul trimestru din 2022, a declarat Anthony Fauci, directorul Institutului național pentru alergii și boli infecțioase din SUA, într-o conferință de presă susținută duminică, potrivit AXIOS.

Anthony Fauci, directorul Institutului de boli infecțioase din SUA, despre vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor

„Dacă faceți o proiecție în mod realist cu privire la când vom obține suficiente date pentru a spune că vor putea fi vaccinați copiii din școlile primare, aș crede că asta ar avea loc, cel mai devreme, la finalul anului”, a declarat Anthony Fauci. „Și foarte probabil, în primul trimestru din 2022”, a adăugat expertul.

Datele centralizate deBloomberg, care au fost actualizate la 27 februarie, arată că în SUA au fost administrate deja 72,8 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19.În ultima săptămână, media a fost de 1,65 milioane de doze perzi.

Președintele SUA: Cu cât sunt vaccinate mai multe persoane, cu atât mai repede vom învinge această pandemie

Președintele american Joe Biden a subliniat că este important să fie vaccinate cât mai multe persoane și spune că ritmul de depășire a pandemiei de COVID-19 depinde de succesul campaniei de vaccinare.

„Cu cât sunt vaccinate mai multe persoane, cu atât mai repede vom învinge această pandemie. De aceea, unul dintre primele mele obiective este să administrez 100 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 în primele noastre 100 de zile (de mandat, n.r.). Sunt mândru să spun că am trecut de jumătatea obiectivului nostru și că suntem cu câteva săptămâni înaintea calendarului”, a declarat președintele Joe Biden, duminică, pe Facebook.

Planul de redresare economică propus de președintele SUA, așa-zisul Plan American de Salvare, a fost aprobatde Camera Reprezentanților și a ajuns pe masa senatorilor. Pachetul de sprijin, în valoare de 1.900 de miliarde de dolari,își propune să sporească vaccinarea și testarea, dar și să stabilizeze economia. În Statele Unite,șomajul se apropie de 10%, cu circa 10 milioane de locuri de muncă pierdute în timpul pandemiei de COVID-19, potrivitBBC.