Vaccinarea anti-COVID-19, o mare provocare. Doar 40% dintre angajații Spitalului Județean Buzău vor să se imunizeze

Vaccinarea anti-COVID-19, o mare provocare. Doar 40% dintre angajații Spitalului Județean Buzău vor să se imunizeze
Foto: Pixabay.com

Doar 40% dintre angajații Spitalului Județean de Urgență din Buzău și-au dat acordul până acum pentru a se vaccina împotriva COVID-19. Mai precis, este vorba despre 562de angajați din totalul de 1.410.

Spitalul din Buzău are 1.160 de cadre medicale, dintre care, o mare parte nu au cerut să fie vaccinate, în ciuda apelului managerului Claudiu Damian.

„Este vital să facem o vaccinare pe scară largă pentru a ridica presiunea de pe spitale. Vaccinarea va începe cu secţiile de foc: ATI, boli infecţioase, pneumologie, medicii de gardă, care vor dori să se vaccineze”, a declarat Damian, potrivit News.ro.

De asemenea, oficialul a declarat că vaccinul va ajunge în Buzău în prima săptămână a anului 2021.

La nivelul populației, la nivel național, cifrele sunt de asemenea, din ce în ce mai mici în ceea ce privește încrederea în utilitatea vaccinării. Dacă în urmă cu câteva luni în jur de 60% declarau că sunt dispuși să se vaccineze, în prezent aproximativ 30% prezintă deschidere pentru serul anti-COVID-19, cifră foarte mică având în vedere obiectivele autorităților, care-și propun să administreze serul lacel puțin 70% din populație.

Răzvan Cherecheș, sceptic cu privire la obiectivele autorităților, în ceea ce privește vaccinarea

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, a criticat comunicarea slabă a autorităților pe marginea acestui subiect.Întrebat cât de greu le va fi autorităților să convingă 60% – 70% din populație să se vaccineze, Răzvan Cherecheș a afirmat:

„Foarte greu. Pentru că este un produs nou, un vaccin cu ARN mesager nu a mai fost până acum. E nevoie de informații extrem de clare, disponibile și accesibile, astfel încât oamenii să înțeleagă ce e cu acest vaccin, cum a fost produs, care a fost procesul, care sunt efectele secundare, dacă anumite grupuri – bolnavi cronici, bolnavi imunocompromiși, femei gravide, femei care alăptează – se pot vaccina sau nu. OK, avem deja infrastructura, avem centrele de vaccinare, am văzut că aparent se pot transporta vaccinurile în siguranță – problema cea mai mare e partea de comunicare, care trebuia să înceapă din momentul în care a venit primul comunicat că vaccinul este în orizont, deci undeva prin luna noiembrie. Până în momentul de față, și site-ul acesta, vaccinare-covid.gov.ro, e un site deosebit de slab, nu e deloc user friendly, nu oferă informații.

Abordarea e mai degrabă vom vedea, se va face după caz, timpul de execuție va fi stabilit în funcție de schema aleasă – păi, acestea sunt abordări generale. Comunicarea trebuie să fie făcută customizat pe fiecare grup în parte. Într-un fel comunici cu pensionarii, într-un fel comunici cu tinerii sub 18 ani, într-un fel comunici cu cei din mediul rural, într-un fel comunici cu cei din mediul urban”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - Directorul INSCOP: Încrederea românilor în Rusia se află la minim absolut, în timp ce atitudinea pro europeană s-a întărit
23:43 - Andrew Tate, acuzat de viol și trafic de persoane în România, și-a făcut partid în Marea Britanie: „Voi fi premier”
23:13 - Crin Antonescu: „Sunt similitudini înfiorătoare între discursul lui Hitler și al lui Georgescu”
23:08 - Șase tineri din Vâlcea, cu vârste între 16 și 23 de ani, au fost reținuți pentru furt. Prejudiciul estimat este de 12.000 de euro
22:50 - Claudiu Târziu: Anularea alegerilor, o lovitură de stat. Ne-am trezit cu o continuare a unei guvernări incapabile, ticăloase și corupte / Suntem într-un soi de dictatură la începutul ei, pe care AUR o respinge (VIDEO)
22:43 - Locul la doar câteva ore de București care a atras milioane de turiști în 2024. Poate fi vizitat atât vara, cât și iarna
22:15 - Tanczos Barna: Instituțiile care vor fi comasate, care își vor reduce cheltuielile pot genera plecări naturale de angajați. Ei își pot găsi cu siguranță loc de muncă în privat (VIDEO)
22:13 - Congresul SUA l-a validat pe Donald Trump în funcția de președinte. Când va începe noul mandat
21:58 - Irineu Darău (USR): Atunci când vorbim de alegeri, trebuie să ne gândim ce face bine democrației și ce își dorește poporul. Nu se mai poate ca în 2025 să asistăm la aceeași comedie (VIDEO)
21:52 - Oncologii din România susțin inițiativa SUA. Produsul care ar putea avea etichetă de avertizare, ca țigările