Ursula von der Leyen: Varianta Omicron ar putea deveni dominantă în Europa până la jumătatea lunii ianuarie

Ursula von der Leyen: Varianta Omicron ar putea deveni dominantă în Europa până la jumătatea lunii ianuarie
Inquam Photos / Octav Ganea

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat miercuri în legătură cu varianta OMICRON de coronavirus, susținând că oamenii de știință se așteaptă ca noua tulpină să devină dominantă printre infectările cu virusul SARS-CoV-2 în Europa până la mijlocul lunii ianuarie.

Omicron ar putea fi varianta dominantă în Europa în mai puțin de o lună, avertizează șefa Comisiei Europene

„Noua variantă Omicron ar putea deveni dominantă printre infectările cu coronavirusul SARS-CoV-2 în Europa până la mijlocul lunii ianuarie”, a avertizat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în Parlamentul European.

”Oamenii de ştiinţă se aşteaptă ca Omicron să fie deja varianta dominantă în Europa la mijlocul lui ianuarie”, a declarat şefa Comisiei Europene în Parlamentul de la Strasbourg.

Însă, în anul care s-a scurs, am lucrat din greu şi am realizat multe lucruri. De aceea, Europa este acum într-o poziţie mai bună pentru a combate virusul”, a adăugat ea, înaintea summitului UE care va începe joi la Bruxelles.

„Ne confruntăm cu un alt Crăciun în regim de pandemie. Însă suntem mai pregătiți ca niciodată să luptăm împotriva virusului. Peste 66% dintre europeni au fost vaccinați cu două doze de vaccin anti-COVID-19. Iar doza a treia a fost deja administrată unui număr de 62 milioane de oameni, care este cea mai bună protecţie disponibilă în prezent împotriva noii variante Omicron”, a scris Ursula von der Leyen într-un mesaj pe Twitter.

Potrivit Ursulei von der Leyen, 62 de milioane de cetățeni europeni s-au vaccinat și cu doza booster, care este „cea mai bună protecție disponibilă în prezent” împotriva tulpinii Omicron.

”Cel mai important acum este să creştem numărul de persoane vaccinate în Europa cât mai repede posibil”, a mai spus şefa executivului UE.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei