Ursula von der Leyen și Roberta Metsola, conduse în adăpost, după declanșarea sirenelor de raid aerian din Tel Aviv

Ursula von der Leyen și Roberta Metsola, conduse în adăpost, după declanșarea sirenelor de raid aerian din Tel Aviv
Sursa foto: X/ @EP_President

Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen și președintele Parlamentului European Roberta Metsola au efectuat, vineri, o vizită în Tel Aviv în semn de solidaritate cu Israelul și de condamnarea a atacurilor Hamas.

Cei doi lideri europeni, conduși la adăpost

Vizita a fost întreruptă de sirele de raid aerian, moment în care cei doi lideri europeni și președintele israelian Isaac Herzog au fost conduși într-un adăpost, conform G4media.

„Înapoi în Israel. Suntem aici cu un mesaj de solidaritate după cel mai grav atac terorist pe care Israelul l-a îndurat în ultimele generații. Teroarea nu va învinge. Modul în care răspundem contează. Putem – trebuie – să oprim Hamas. Și să facem tot ce putem pentru a atenua consecințele umanitare”, a scris președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, pe platforma X.

Teroriștii Hamas au continuat și vineri bombardamentele asupra Israelului, iar grupare a anunțat că a lansat o rachetă spre Safed, un oraș din nordul Israelului. Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului, Daniel Hagari, a confirmat interceptarea unei rachete din Gaza spre partea nordică a țării, dar nu a menționat în ce oraș a aterizat.

Hamas a mai lansat rachete spre Ashkelon, Sderot și Be’eri, orașe din sudul Israelului, unde 1.300 de civili au fost uciși în atacul de sâmbătă.

Ursula von der Leyen și Roberta Metsola s-au deplasat la Israel în semn de sprijin și s-au întâlnit cu liderii israelieni, dar programul nu a fost transmis.

Alt oficial european, în vizită în Israel

Tot vineri, și ministrul de Externe german, Annalena Baerbock, a ajuns în Israel pentru a discuta cu oficialii țări, dar și pentru a se întâlni cu cetățeni germani care trăiesc în această țară care se află în conflict. Înainte de plecare, ministrul german a condamnat ferm, încă o data, atacul palestinienilor asupra Israelului, scrie RFI.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`