EXCLUSIV // Ursula von der Leyen ar putea avea nevoie de voturile euroscepticilor pentru a deveni președintele Comisiei Europene. Sigried Mureșan: „Sunt mai mulți socialiști germani care nu o vor vota. Noi NU vom negocia cu extremiștii”

EXCLUSIV // Ursula von der Leyen ar putea avea nevoie de voturile euroscepticilor pentru a deveni președintele Comisiei Europene. Sigried Mureșan: Sunt mai mulți socialiști germani care nu o vor vota. Noi NU vom negocia cu extremiștii
Foto: Ursula von der Leyen / Facebook

EXCLUSIV ONLINE // Probleme pentru ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, în încercarea de a obține funcția de șefă a Comisiei Europene. Deși se părea că negocierile din ultima perioadă o dădeau ca certă pentru a prelua această funcție, iată că informații de ultimă oră arată că lucrurile sunt mai complicate decât par la prima vedere. Mai mult, unele surse politice de la Bruxelles susțin că, dacă lucrurile se complică, Ursula von der Leyen ar putea avea nevoie de voturile euroscepticilor pentru a putea câștiga această funcție.

Europarlamentarul PNL Sigfried Mureșan a confirmat pentru B1.ro că Ursula von der Leyen, candidata pentru șefia Comisiei Europene, are susținere la limită pentru funcția pentru care a fost nominalizată. Noua controversă a apărut după ce o parte din socialiștii germani, dar și euroscepticii și extremiști de stanga și de dreapta au anunțat că nu o vor vota. „Sunt 16 socialiști germani care spun că nu o vor vota, poate vor mai fi chiar câțiva socialiști. PPE- ul o va vota în bloc, mă aștept ca și grupul președintelui Macron să o voteze. Toate aceste voturi sunt suficiente pentru o majoritate, ce-i drept destul de strânsă dar sunt suficiente„, a declarat europarlamentarul.

Cele mai mari trei grupuri pro-europene din Parlamentul European au ajuns la un acord cu privire la pozițiile de conducere de la nivelul instituțiilor europene, adică noi, Partidul Popular European, care am câștigat alegerileeuroparlamentare suntem cel mai mare grup, social democrații europeni și grupul președintelui Macron. Aceste trei grupuri au împreună 444 de europarlamentari, iar majoritatea de care doamna Ursula von der Leyen are nevoie pentru a fi aleasă președinta Comisiei Europene estede 375 de voturi” a mai adăugat acesta.

Eurodeputatul PNL spune că pretențiile socialiștilor germani sunt nejustificate în contextul pierderii alegerilor europarlamentare din luna mai.

Motivul pentru care socialiștii germani sunt împotriva Ursulei von der Leyen este excluderea din cursă a lui Frans Timmermans. Care este adevarul? Socialiștii europeni au visat timp de două zile că Frans Timmermans, candidatul lor, poate fi președintele Comisiei Europene și de aceea acum le este greu să dea votul oricărui candidat al PPE-ului. Acel vis al lor de două zile, cum că Frans Timmermans poate fi președintele Comisiei Europene, a fost o iluzie și recomandarea mea este: uitați acest vis cat mai repede pentru că, dragi socialiști europeni, ați pierdut alegerile europarlamentare în Uniunea Europeană și nu ar fi fost firesc să dați conducerea Comisiei Europene. Renunțați la acel vis și votați candidatul familiei politice câștigătoare. Acesta este mesajul meu pentru socialiștii europeni iar socialiștii europeni care încă sunt sceptici față de doamna von der Leyen, sunt sceptici tocmai din acest motiv, fiindcă o compară cu iluzia lor de două zile„, a precizat Mureșan pentru B1.ro.

Cât despre europarlamentarii partidelor extremiste și eurosceptice Siegried Mureșan a declarat că nu au avut loc nici un fel de negocieri cu aceștia, dar că nici nu se bazează pe votul lor.

Atât noi, europarlamentarii Partidului Național Liberal, cât și Partidul Popular European în ansamblu, spunem următorul lucru: ultra-naționaliști, extremiștii de stânga și de dreapta, populiștii, politicienii eurosceptici sunt un pericol pentru Uniunea Europeană. Nu ne vom așeza niciodată cu ei la masă nu le-am cerut votul, nu mă aștept să o voteze pe doamna von der Leyen. Dacă unii dintre ei o fac, o fac pe cont propriu, dar cu siguranță nu ca rezultat al unei negocieri sau a unei rugăminți din partea noastră„, a spus Mureșan pentru B1.ro.

Ursula von der Leyen ar putea afla, marți, 16 iulie dacă va fi următorul președinte al Comisiei Europene. În cazul în care va câștiga ea ar fi prima femeie care să ocupe această funcție.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`