Ursula von der Leyen, candidatul la șefia Comisiei Europene, prima declarație publică de la nominalizare: „Să arătăm unitate şi pasiunea noastră comună pentru Europa”

Ursula von der Leyen, candidatul la șefia Comisiei Europene, prima declarație publică de la nominalizare: „Să arătăm unitate şi pasiunea noastră comună pentru Europa”
foto: Hepta.ro / DPA Images / Kay Nietfeld

Ursula von der Leyen, candidatul nominalizat de Consiliul European pentru șefia Comisiei Europene, a anunțat, miercuri, că va veni cu o viziune despre Europa pentru următorii cinci ani, în termen de două săptămâni, potrivit caleaeuropeana.ro.

TRAGEDIA MOMENTULUI! RĂMAS BUN, MIHAI CONSTANTINESCU! IMAGINI BOMBĂ CU LOCUL UNDE VA FI ÎNMORMÂNTAT (GALERIE FOTO)

Așadar, actualul ministru german al Apărării a oferit o primă declarație publică, după ce Consiliul European a propus-o pentru preluarea mandatului de președinte al Comisiei Europene. În acest context, Ursula von der Leyen a afirmat că „am intenţia să ascult mult pentru a fi în măsură în următoarele două săptămâni să dezvolt un dialog cu Consiliul şi Parlamentul, o viziune pentru următorii cinci ani pentru Europa”.

BOMBĂ ÎN SHOWBIZ! BIETUL FUEGO! A AJUNS NUMAI PIELE SI OS! IRINA LOGHIN E ÎN STARE DE ȘOC (GALERIE FOTO)

Tot miercuri, demnitarul german a efectuat prima sa vizită în calitate de candidat la șefia Comisiei Europene la Strasbourg, acolo unde Parlamentul European s-a reunit în prima sa sesiune plenară, aceasta întâlnindu-se cu grupurile politice și cu noua conducere a Parlamentului European.

LACRIMI ÎN TELEVIZIUNE! BIATA TEO TRANDAFIR! CARMEN HARRA A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT! NU MAI ARE NICIO ȘANSĂ (GALERIE FOTO)

Ursula von der Leyen a avut o întrevedere și cu grupul PPE în Parlamentul European, acolo unde a discutat și cu Manfred Weber, cel desemnat inițial de familia politică de centru-dreapta drept candidat pentru preluarea principalului portofoliu din Executivul comunitar.

„Acolo bate inima democraţiei europene“, a afirmat ea la finalul unei scurte întrevederi cu italianul David Sassoli, ales miercuri preşedinte al PE, scrie Agerpres.
După o campanie pentru alegerile europene „lungă şi dificilă”, este de acum „decisiv să arătăm unitate şi pasiunea noastră comună pentru Europa, care este atât de importantă în această lume şi trebuie să fie audibilă şi vizibilă”, a spus ea într-o scurtă declaraţie făcută presei.

Ursula von der Leyen are nevoie de susținerea a minim 376 de eurodeputați și a cel puțin trei grupuri politice pentru a deveni președinte al Comisiei Europene. Votul este prevăzut pentru sesiunea plenară din 15-18 iulie.

În acest sens, primul mesaj pe care Ursula von der Leyen (PPE) l-a transmis liderilor europeni înainte de a fi acceptată de aceștia a fost că în Colegiul său de comisari atât Frans Timmermans (S&D), cât și Margrethe Vestager (ALDE/ Renew Europe) vor avea poziții de vicepreședinți. Împreună, PPE, S&D și Renew Europe pot genera o majoritate de 445 de eurodeputați dintr-un minim de 376, mai scrie caleaeuropeana.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`