Ursula von der Leyen a câștigat un nou mandat la șefia Comisiei Europene. A fost realeasă cu 401 voturi (VIDEO)

Ursula von der Leyen a câștigat un nou mandat la șefia Comisiei Europene. A fost realeasă cu 401 voturi (VIDEO)
Inquam Photos / Octav Ganea

Ursula von der Leyen a câștigat un nou mandat la șefia Comisiei Europene. Astfel că va rămâne încă 5 ani șefa Comisiei, după ce a primit 401 voturi din partea Parlamentului European. Leyen avea nevoie de o majoritate de minimum 360 de voturi, conform G4Media.

Votul a avut loc la fix o zi după ce Tribunalul Uniunii Europene a decis că executivul european nu a oferit publicului „un acces suficient de larg” la contractele privind vaccinul Covid-19 și s-au constatat nereguli în justificarea sa pentru redactarea unor părți ale documentelor.

Ce mesaj a transmis Președinta Parlamentului European

Președinta Parlamentului European a publicat un mesaj pe Rețeaua X, unde a felicitat-o pe von der Leyen pentru victoria obținută.

„Felicitări, Ursula von der Leyen pentru binemeritata realegere ca Președintă a Comisiei Europene. Aceasta este o dovadă a conducerii dumneavoastră puternice și a valorilor neclintite în aceste vremuri de testare. Europa este puternică și pregătită”, a scris Roberta Metsola, pe Rețeaua X.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Ministrul Sebastian Burduja a convocat Comandamentul Energetic „cu toți cei implicați în rezolvarea situației de la Galați”
23:33 - Procurorul cere șase ani de închisoare pentru Matteo Salvini, vicepremierul Italiei, în dosarul deschis în 2019. Premierul Giorgia Meloni a reacționat dur
23:12 - Bărbat arestat după ce și-ar fi agresat sexual fiica vitregă, în Dâmbovița
22:52 - NATO putea face mai multe pentru a preveni războiul din Ucraina, spune Jens Stoltenberg: „Pentru a-i pune capăt, va trebui să existe din nou dialog cu Rusia”
22:32 - Accident groaznic în județul Teleorman. O persoană a murit și alte cinci au fost rănite / Una dintre victime a fost preluată cu elicopterul SMURD
22:11 - Ministrul de externe din Israel îl acuză pe Josep Borrell că „amintește de cei mai răi antisemiți din istorie”. Șeful diplomației UE criticase un atac israelian din Gaza
21:39 - Nicolae Ciucă: Am ajuns la Galați, în zonele lovite de calamitate și voi rămâne aici peste noapte. Solidaritatea și compansiunea fac o comunitate puternică (FOTO, VIDEO)
21:18 - Inundațiile au făcut prăpăd în estul României. Imagini cutremurătoare din Galați, județul care se confruntă cu cea mai dificilă situație (FOTO)
20:58 - George Stângă (PNL), despre inundațiile din Galați: Zona nu este la primul eveniment de acest fel. Cei responsabili nu au învățat nimic. Prefectura și Consiliul Județean au dat dovadă de un amatorism ieșit din comun (VIDEO)
20:32 - România, victorie dramatică împotriva Chinei în Cupa Davis. Cezar Crețu a adus punctul decisiv, după un nou succes în trei seturi