Uraganul Milton a lăsat dezastru în urma sa. Peste 1.000 de persoane au fost scoase din clădirile inundate, iar pagubele sunt estimate la 60 de miliarde de dolari

Uraganul Milton a lăsat dezastru în urma sa. Peste 1.000 de persoane au fost scoase din clădirile inundate, iar pagubele sunt estimate la 60 de miliarde de dolari
Sursa foto: Freepik/ @freepik

Autoritățile din Statele Unite ale Americii duc o luptă contra cronometru pentru a salva victimele uraganului Milton. Mii de persoane au fost scoase din clădirile inundate sau au fost recuperate din largul mării.

Care sunt pagubele lăsate de uragan

Mii de polițiști și membri ai Gărzii Naționale au efectuat misiuni de salvare  oamenilor izolați. „Este neobişnuit să vezi inundaţii aşa grave, mai ales în zona aceasta. Zona din apropierea Universităţii din Florida este uscată, în mod normal. Pot doar să îmi închipui cât de înfricoşător a fost să aibă parte de astfel de inundaţii”, au declarat autorităţile, conform observatornews.ro.

În alte orașe, salvatorii au apelat la camioane. Un bărbat a fost găsit la 50 de kilometri în larg, plutind pe o ladă frigorifică după ce barca lui se scufundase. În aceste momente, oamenii evacuați revin la casele lor, care sunt fără acoperiș sau ferestre. „Soţul meu plângea, eu plângeam, nu nu venea să credem!”, mărturisesc şocaţi localnicii.

În prezent, 2.6 milioane de case încă nu au electricitate, iar pagubele sunt estimate de companiile de asigurări la 60 de miliarde de dolari. În urma uraganului, 16 persoane și-au pierdut viața.

Oamenii au înfruntat furtuna din propriile case

Furtuna a devastat cartiere întregi, transformând centrul orașului Tampa într-un imens lac, cu mașini abandonate împrăștiate. În mijlocul dezastrului, s-au petrecut și momente miraculoase. O femeie însărcinată a reușit să ajungă singură cu mașina la spital, unde a născut un băiețel sănătos în timpul uraganului Milton.

Au fost şi localnici care au înfruntat furtuna din propriile case. „După asfinţit lucrurile s-au înrăutăţit. A fost foarte, foarte rău. Se simţea de parcă uraganul este deasupra noastră. Ne uitam pe fereastră, dar nu ploua. Veneau valuri de ploaie care zburau în toate direcţiile”, povestesc victimele.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`