Unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Roma intră în renovare. Cum va fi modificat accesul turiștilor

Unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Roma intră în renovare. Cum va fi modificat accesul turiștilor
Sursa foto: Pixabay

Roma, capitala Italiei, este cunoscută pentru faimoasele obiective turistice. Unul dintre acestea, Fontana di Trevi, va intra în renovare.

Accesul turiștilor va fi limitat

În curând, celebra fântână din Roma va fi acoperită cu panouri transparente, iar o pasarelă specială va fi instalată deasupra fântânii. Turiștii se vor bucura de o priveliște inedită, dintr-un unghi nou, însă accesul vizitatorilor va fi limitat, conform observatornews.ro.

Pentru ce este cunoscută Fontana di Trevi

Fântâna din Roma este cunoscută pentru obieciul turiștilor de a arunca monede când își pun o dorință. Monedele sunt lăsate să se adune, apoi sunt scoase din apă și transportate la filiala din Roma a organizației caritabile catolice Cartias. Aici, oamenii numără mărunțișul care va ajunge la o bancă de alimente, o cantină pentru săraci și proiecte de asistență socială. Înainte ca banii să ajute oamenii nevoiași, aceștia sunt uscați, sortați și numărați, informează Digi24.

De două ori pe săptămâni, muncitorii colectează monedele din fântâna celebră, pentru ca ea să fie curățată. Dar, în fântână nu sunt găsite doar monede, ci și bijuterii, medalioane, proteze dentare sau coardoane ombilicale. Un panou de lângă fântână avertizează oamenii să nu fure banii care au fost aruncați, pentru că în anii anteriori au mai fost furați cu ajutorul unor magneți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră