UNJR cere amânarea reinvestirii Laurei Codruța Kovesi pentru că nu există o procedură clară, deschisă și predefinită

UNJR cere amânarea reinvestirii Laurei Codruța Kovesi pentru că nu există o procedură clară, deschisă și predefinită

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România cere amânarea reinvestirii Laurei Codruţa Kovesi la DNA.

Reprezentanţii UNJR au trimis o scrisoare căte Consiliul Naţional al Magistraturii prin care au cerut amânarea intervievării lui Kovesi pentru poziţia de procuror-şef pentru pozitia de procuror-şef DNA.

Asta până când Ministerul Justiţiei va face publice atât criteriile pe care le-a avut in vedere la înaintarea acestei propuneri către CSM, potrivit Mediafax.

Totodată reprezentanţii UNJR cer ca ministerul să facă publice şi motivele pentru care procedura nu a fost folosită pentru restul funcţiilor aflate într-o situaţie similiară.
"UNJR subliniează faptul că propunerea Ministrului Justiţiei privind reinvestirea doamnei Laura Codruta Kovesi în această funcţie a fost făcută fără a se urma o procedură clară, deschisă şi predefinită, aşa cum a cerut nu doar sistemul judiciar, ci si Comisia Europeana în ultimele rapoarte MCV" se arată în scrisoarea Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România către reprezentanţii Consiliului Naţional al Magistraturii.

Reprezentanţii UNJR au comentat în acest context declaraţiile ministrului Justitiei Raluca Prună despre numirea sau reinvestirea urmatorului procurur-sef DNA.
Ministrul declara pe 22 decembrie 2015 că va face o procedură transparentă.

"Exact aceasta aparenta de independenta este pusa la indoiala in acest caz, cand pentru o singura persoana din conducerea parchetelor, Ministrul Justitiei Raluca Pruna a decis sa faca exceptie de la practica anterioara si recomandarile Comisiei Europene, propunandu-o pe doamna Laura Codruta Kovesi pentru un nou mandat la conducerea DNA fara «proceduri clare, deschise si predefinite".

Judectorii au arătat că mai există şi alţi procurori şefi , chiar in DNA, al căror mandat expira in curand. Reprezentanţii UNJR spun că în acest context nu se justifică de ce procedura inedita aleasă de Ministerul Justitiei este dedicată unei singure persoane, cu atat mai mult cu cât rezultatele unei institutii au in spate eforturile întregii echipe de conducere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie