Ungaria verifică dacă există diferențe între produsele alimentare din centrul și vestul Europei
Noua investigație privind posibilele "standarde duble" privind calitatea a 30-35 de produse vândute în Ungaria și în Europa Occidentală va analiza sortimentele de bere, băuturi răcoritoare, înghețată, produsele de rotiserie, sosuri și dressingurile de salate, a afirmat marți Robert Zsigo, secretar de stat, responsabil cu supervizarea rețelei alimentare, transmite MTI.
Guvernul de la Budapesta pregătește un proiect de lege prin care vrea să forțeze companiile multinaționale să precizeze pe etichetele produselor vândute în Ungaria dacă există diferențe de calitate sau în privința ingredientelor, UE examinează proiectul, a a explicat Robert Zsigo, conform Știripesurse.
În martie, Autoritatea Sanitară — Veterinară din Ungaria (NEBIH) a finalizat analiza unui număr de 96 de produse achiziționate în Ungaria, Austria și Italia. Din totalul celor 84 de produse alimentare, au fost analizate șapte sortimente de bere și cinci tipuri de mâncare pentru animale. Au fost descoperite diferențe în 71 de cazuri, inclusiv 30 de cazuri în care erau diferențe legate de gust, opt cazuri în care erau ingrediente diferite și 33 de cazuri în care și gustul și ingredientele erau diferite, a explicat Zsigo. Analiza a demonstrat că în unele cazuri sunt vândute în Ungaria produse de calitate mai slabă decât în Europa Occidentală, sub același brand sau sub un brand comparabil, susține oficialul ungar.