Ungaria va începe să importe vaccinul anti-COVID produs de Rusia, din luna decembrie

Publicat: 06 11. 2020, 09:05
Sursa Foto: Hepta

Începând cu luna decembrie, Ungaria va importa loturi din vaccinulanti-COVID produs în Rusia,pentru testarea finală și acordarea de licențe. Anunțul a fost făcut joi, deministrul de externe al țării, Peter Szijjarto.

Importurile vor crește treptat în prima parte a anului 2021, iaro companie maghiară ar putea chiar să treacă de la producerea vaccinului antigripal la producereavaccinului anticoronavirus dezvoltat de Rusia, a adăugat ministrul.

„Rusia va începe în decembrie să livreze cantități mici de vaccinpentru a finaliza studiile clinice și pentru a examina vaccinul aici și pentru a finaliza procesul de autorizare. Au spus că ar putea începe să facă transporturi pe scară largă începând cu a doua sau a treia săptămână a lunii ianuarie”, a anunțat oficialul ungar.

Oficialii ruși au anunțat că până acum, țări din America Latină, Orientul Mijlociu și Asia au anunțat că doresc să importe serul. Printre acestea se numără Brazilia și Argentina.

Primul vaccin coronavirus din lume a fost înregistrat pe 11 august în Rusia. Medicamentul a fost dezvoltat de specialiști de la Gamaleya Center și a fost numit „Sputnik V”. La 1 octombrie, studiile clinice ale vaccinului rusesc au început în Belarus.

Liderii internaționali se îndoiesc de eficacitatea vaccinului rusesc împotriva noului coronavirus

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a reacţionat la anunțul recent făcut de liderul de la Kremlin, despre dezvoltareaprimului vaccin împotriva noului coronavirus, punctând că „precalificarea şi omologarea unui vaccin trebuie să urmeze proceduri riguroase”.

De altfel, întreaga lume este sceptică cu privire la vaccinul Sputnik V.

Și Anthony Fauci, principalul expert în boli infecţioase din SUA,se îndoiește că Rusia ar fi dezvoltat deja un vaccineficient contra virusului COVID-19, noteazăBusinessInsider.

Alți experți se tem că aprobarea rapidă a Moscovei, acordată vaccinului „Sputnik V” (referire la satelitul sovietic „Sputnik 1″, primul dispozitiv spațial amplasat pe orbită, în anul 1957), ar putea pune prestigiul național înaintea siguranței, temându-se că se favorizează propaganda în detrimentul siguranței cetățenilor.