Ungaria se va alătura studiul clinic al vaccinului rusesc împotriva COVID-19

Publicat: 08 12. 2020, 11:11
Foto: Pixabay.com

Ungaria va intra înstudiul clinic al vaccinului rusesc împotriva COVID-19, a precizat ministrul resurselor umane din această țară, Miklos Kasler, în cadrul unei conferințe de presă, relatează Hotnews.

„Folosindu-ne de posibilitatea oferită cu generozitate, ar putea beneficia de acest vaccin între trei și cinci mii de cetățeni ungari”, a precizat Miklos Kasler. Membrii delegației ungare, alături de specialiști în sănătate,au făcut o vizită săptămâna trecută în Rusia și au declaratcă dezvoltarea vaccinului rusesc este „foarte modernă” și „se desfășoară în condiții prevăzute de OMS”.

Fabrica în care se realizează vaccinul este una modernă, iar fiecare etapă de producție a vaccinului este controlată de un sistem digital automat de către companie, urmată de autoritatea rusă.

A fost vizitată și policlinica rusă unde până în prezent au fost vaccinate 22.000 de persoane cu vaccinul Sputnik-V.

Oamenii stau câteva ore în clinicădupă vaccinare, iar apoi pot pleca acasă.

Persoanele vaccinate sunt în contact video cu unul din cei 300 de medici ai Telemedicinei.

Persoanele vaccinate pot lua legătura cu medicii în cazul în care prezintăsimptome sau reclamații.

Oficialii de la Moscova susțin că vaccinul rusesc anti-CovidSputnik Vare o eficacitate de 92%, în condițiile în care țara încearcă să țină pasul cu marii producători occidentali în cursa pentru dezvoltarea unui vaccin care să pună capăt pandemiei ce a făcut deja peste 1,2 milioane de victime, transmite Reuters.

Sputnik Var aveao eficacitate de 92%

Anunțul a fost făcut de Fondul Suveran de Dezvoltare. Noi rezultate ar urma să fie publicate după ultima etapă de testare pe oameni, însă experți independenți spun că datele privind testarea și protocolul nu ar fi suficiente astfel încât este extrem de dificilă o interpretare a datelor publicate miercuri de ruși.

PfizerInc și BioNTech au anunțat luni că vaccinul lor are o eficacitate de peste 90%. Bursele europene și americane au reacționat imediat înregistrând o creștere semnificativă.

UE a anunțat luni seară că este foarte aproape de a încheia în perioada imediat următoare contractul cuPfizer/BioNTech pentru achiziționarea a până la 300 de milioane de doze.

Vaccinul produs dePfizera anunțat rezultate favorabile

Anunțul autorităților din Rusia vine în contextul în care compania farmaceutică americanăPfizera anunțat, luni, că analize preliminare au arătat că vaccinul anti-COVID-19pe care îl dezvoltă are o eficacitate extrem de ridicată.

El a prevenit mai mult de 90% din infecții într-un studiu clinic realizat pe zeci de mii de voluntari. Nu au fost costatate efecte adverse serioase.Pfizerlucrează la acces vaccin în colaborare cu producătorul germanBioNTech. Este cel mai încurajator studiu la acest moment.

Pfizerintenționează să solicite Administrației americane pentru Alimente și Medicamente să-i autorizeze vaccinul în două doze în regim de urgență, dat fiind că au trecut cele două luni minime necesare de colectare a datelor. Până la finele anului, compania plănuiește să producă suficiente doze cât să imunizeze între 15 și 20 de milioane de oameni.