Ungaria cere SUSPENDAREA din funcţie a lui Frans Timmermans, un CRITIC al atacurilor asupra legilor justiţiei din România, Ungaria şi Polonia

Ungaria cere SUSPENDAREA din funcţie a lui Frans Timmermans, un CRITIC al atacurilor asupra legilor justiţiei din România, Ungaria şi Polonia
Foto: Frans Timmermans (sursă: hepta.ro)

Guvernul de la Budapesta condus de Viktor Orban a cerut Comisiei Europene suspendarea din funcţia de prim-vicepreşedinte a lui Frans Timmermans, pe perioada campaniei pentru alegerile europarlamentare, care vor avea loc înluna mai, relatează Agerpres.

Frans Timmermans este un aprig critic al atacurilor guvernului ungar la adresa statului de drept, cel mai recent astfel de episod având loc în timpul unei recente dezbateri din plenul Parlamentului European.

Executivul condus de Viktor Orban a negat, însă, acest lucru, criticând modul în care Frans Timmermans a vorbit despre Ungaria.

„Ne pare rău să vedem, totuşi, că domnul Timmermans, un critic constant al Ungariei, nu a ezitat să folosească intervenţia să ca o ocazie pentru propria campanie electorală, făcându-se ecoul declaraţiilor opoziţiei de stânga ungare”, a menţionat Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, într-o scrisoare adresată președintelui Comisiei Europene,Jean-Claude Juncker.

Frans Timmermans este şi unul dintre principalii candidaţi la şefia Comisiei Europene – el fiind desemnat principalul candidat al socialiştilor europeni.

Oficialul ungar a adăugat şi ca exercitarea îndatoririlor de către comisarii europeni ar trebui făcută „în deplină independenţă, integritate, demnitate, cu loialitate şi discreţie”, respectând Codul de conduită al Comisiei Europene.

Frans Timmermans, în conflict cu toate guvernele statelor-membre care amenință independența puterii judecătorești

Prim-vicepreşedintele Comisiei, Frans Timmermans, a mai fost criticat şi de către Polonia, un alt stat în care factorul politic şi-a propus revizuirea legilor justiţiei şi ameninţarea independenţei puterii judecătoreşti. Şi la fel că Ungaria, şi Polonia a precizat căa încălcat Codul de conduită al Comisiei Europene.Argumentul părţii poloneze fiind că ar fi folosit telefonul de serviciu pentru a poşta pe Twitter mesaje despre campania să.

Însă Frans Timmermans este un aprig critic şi al atacurilor Guvernului României la adresa statului de drept, solicitând în numeroase ocazii stoparea procesului de modificare a legilor justiţiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`