Ungaria, către Bruxelles: "Imperiul european este mort, chiar înainte de a fi creat"

Ungaria, către Bruxelles: "Imperiul european este mort, chiar înainte de a fi creat"
Ungaria, prin vocea ministrului de Finanțe Gyorgy Matolcsy, critică Uniunea Europeană pentru proasta gestionare a crizei din zona euro, spunând că au fost luate decizii politice și financiare greșite, potrivit...

Ungaria, prin vocea ministrului de Finanțe Gyorgy Matolcsy, critică Uniunea Europeană pentru proasta gestionare a crizei din zona euro, spunând că au fost luate decizii politice și financiare greșite, potrivit EVZ.

Centralizarea UE începând din 2008 nu a fost un succes, din contră: Comisia Europeană a luat decizii politice şi financiare greşite în serie„, a spus maghiarul.

Comisia Europeană a decis, miercuri, să propună membrilor săi renunțarea la decizia de a bloca un ajutor financiar de 495 de milioane de euro către Budapesta, decizie considerată de Guvernul ungar drept un mare succes.

A gestionat prost criza din zona euro şi a fost incapabilă să stopeze declinul influenţei europene pe scena internaţională. Astfel, Imperiul european este mort chiar înainte de a fi creat, să ne întoarcem la ideea unei Europe a Naţiunilor”, a mai spus ministrul maghiar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`