Ungaria a înregistrat primul caz de variola maimuţei. Mai multe ţări au început vaccinarea cetăţenilor

Ungaria a înregistrat primul caz de variola maimuţei. Mai multe ţări au început vaccinarea cetăţenilor
780 de cazuri au fost confirmate în 27 de țări non-endemice, iar riscul sanitar la nivel mondial ar putea crește, avertizează Organizația Mondială a Sănătății. Sursa Foto: Hepta.ro

Medicul şef Cecilia Muller a transmis că Ungaria a înregistrat primul caz de variola maimuţei la un bărbat de 38 de ani, informează Reuters.

Ungaria a înregistrat primul caz de variola maimuţei

Autorităţile sanitare ungare investighează dacă bărbatul a călătorit în străinătate recent.

Boala nu se răspândeşte cu uşurinţă, doar prin contact apropiat, a declarat Cecilia Muller într-o conferinţă de presă.

„Variola maimuței persistă între două şi patru săptămâni şi se poate răspândi mai uşor la persoanele imunocompromise şi la femeile însărcinate„, a mai precizat Muller.

Peste 20 de ţări în care variola maimuţei nu este endemică au raportat focare ale bolii virale, cu peste 300 de infecţii confirmate sau suspectate, mai ales în Europa. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat, duminică, faptul că variola maimuţei constituie „un risc moderat” pentru sănătatea publică la nivel global după ce au fost raportate cazuri în regiuni unde boala nu este întâlnită de obicei.

Mai multe ţări au început vaccinarea cetăţenilor

Experţii avertizează că riscurile pentru sănătate cresc semnificativ în cazul grupurilor vulnerabile, care suferă de boli severe, atunci când vorbim despre variola maimuţei.

Au început şi vaccinările împotriva bolii. Două persoane din Franţa au primit ser împotriva variolei maimuţei la un spital din Paris.

Populaţia a început să fie vaccinată şi în Marea Britanie, fiind vorba de 1.000 de persoane cărora li s-a administrat serul, ţara cumpărând 20.000 de doze de Imvanex.

De asemenea, Germania se numără şi ea printre statele care au achiziţionat doze de vaccin, respectiv 40.000.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`