UNESCO vrea să introducă Veneția pe lista siturilor aflate în pericol: „Riscă să sufere daune ireversibile”

UNESCO vrea să introducă Veneția pe lista siturilor aflate în pericol: „Riscă să sufere daune ireversibile”
Sursa foto: Twitter - Iain Reid @beanotownphoto

Agenția culturală a ONU susține că Veneția ar trebui să fie adăugată pe lista siturilor de patrimoniu mondial aflate în pericol, conform BBC.

Conform unui raport UNESCO, orașul italian riscă să sufere daune „ireversibile” din cauza turismului copleșitor, a supradezvoltării și a creșterii nivelului mării din cauza schimbărilor climatice.

Propunerea înaintată va fi citită „cu atenție” de un purtător de cuvânt al municipalității de la Veneția.

Veneția ar trebui adăugată pe lista siturilor de patrimoniu mondial aflate în pericol, potrivit ONU

Veneția, unul dintre cele mai pitorești orașe istorice din Italia, s-ar confrunta cu probleme din cauză că autoritățile italiene nu au „viziune strategică”, potrivit raportului UNESCO.

Un fost primar al Veneției a acuzat agenția națională de patrimoniu că este „unul dintre cele mai scumpe și mai inutile corpuri de pe fața pământului”.

Massimo Cacciari este de părere că UNESCO emite „judecăți fără cunoștințe” și „dă opinii în stânga și în dreapta, pe care am face cel mai bine să le ignorăm”.

„Nu ne oferă nicio finanțare pentru a face schimbări, tot ce fac este să critice… De parcă Veneția ar avea nevoie de Unesco pentru a fi un sit al patrimoniului mondial! Avem nevoie de mai multe acțiuni și de mai puține cuvinte”, adaugă el.

UNESCO a mai propus o dată introducerea Veneției pe lista siturilor aflate în pericol acum doi ani, dar a fost evitată din cauza unor măsuri de urgență adoptate de guvernul italian.

Printre măsurile dorite se află și interzicerea navelor mari, precum cele de croazieră în Canalul San Marco.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)