Unde se află cel mai poluat oraș din lume. Din cauza ceții care l-a acoperit, nu se mai vede nici soarele

Unde se află cel mai poluat oraș din lume. Din cauza ceții care l-a acoperit, nu se mai vede nici soarele
(FOTO: Pixabay)

Lahore, un oraș din Pakistan este cel mai poluat oraș din lume. Indicele calității aerului (AQI) este considerat „periculos” dacă este peste 100 și „extrem de periculos” dacă este peste 150. În Lahore, acest indice a fost măsurat la 394.

Orașul este învăluit în smog, o combinație între microparticule poluante și aer rece și umed. Asemănător ceții, smogul reducere vizbilitatea, însă afectează grav sănătatea locuitorilor, ducând la tuse, probleme de respirație, iritații ale ochilor și pielii.

Arderea reziduurilor de culturi și emisiile industriale au stat la baza creării smogului, care acum, este atât de dens, încât nu se mai poate vedea nici măcar soarele. Autoritățile au venit cu o serie de soluții, printre care și producerea unei ploi artificiale pentru disiparea smogului, potrivit New Delhi Television.

„Ieri, Lahore a fost declarat cel mai poluat oraș din lume. Am luat o serie de inițiative pentru a rezolva problema, iar acum plănuim o ploaie artificială în oraș”, a declarat marți ministrul informației din Punjab, Azma Bokhari, într-o conferință de presă aici.

Efectele pozitive se vor vedea abia în 8-10 ani

De asemenea, Guvernul din Punjab a înființat mai multe „echipe anti-smog”, cu scopul de a acționa în zonele afectate. Membrii acestora vor contribui la educarea fermierilor în ceea ce privește pericolele de ardere a reziduurilor de culturi, vor promova utilizarea super-semănătorilor și vor oferi metode alternative de eliminare a reziduurilor.

„Efectele pozitive ale măsurilor luate pentru combaterea smog-ului vor deveni vizibile în 8 până la 10 ani. Protecția mediului a fost inclusă ca materie în curriculumul din provincie”, a declarat Marriyum Aurangzeb, ministrul mediului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`