Unde găsești formularul care trebuie completat pentru vacanța în Grecia

Publicat: 02 07. 2020, 14:02

Românii care vor să meargă în vacanță în Grecia trebuie să știe că vor fi primiți doar dacă au completat formularul obligatoriu. Acesta trebuie completat cu cel puțin 48 de ore înainte de a intra în țară. Aici, turiștii vor răspunde la întrebări legate de date personale, țara de origine, modalitatea de transport până în Grecia, țările vizitate în ultimele 15 zile, durata sejurului, adresa unde vor sta.

Formularul care trebuie completat pentru a-ți putea petrece vacanța în Grecia

Guvernul elen a stabilit modul în care vor fi primiți turiștii de la 1 iulie. Astfel, a fost introdus un formular pe care toți călătorii trebuie să îl completeze cu cel puțin 48 de ore înainte de a intra în țară.

Formularul se completează pe site-ultravel.gov.gr.

Formularul pentru vacanța în Grecia cuprinde întrebări despre țara de origine, modalitatea de transport, durata sejurului, adresa unde vor sta și persoanele de contact.

Toate informațiile vor fi adunate într-o bază de date, iarfiecare turist va primi un cod de bare, care va fi verificat la punctele de frontieră. Pe baza acestui cod, autoritățile din Grecia vor ști la sosire dacă un turist ar trebui să fie testat sau nu.

Testele se fac aleatoriu persoanelor care vin din țări cu risc de Covid-19, iar România a înregistrat un număr semnificativ de noi cazuri de îmbolnăvire în ultimele două săptămâni.

Grecia – acces rutier prin punct unic de trecere a frontierei bulgaro-elene (Kulata-Promachonas)

De asemenea, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, autoritățile de la Atena au decis să păstreze deschisă doar una din cele șase frontiere cu Bulgaria.

Astfel, accesul rutier pe teritoriul acestei ţări este permis în perioada 1-15 iulie numai prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas, ca urmare a introducerii obligativităţii completării formularului electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidenţa celor care se deplasează în Grecia, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Mai trebuie știut faptul că persoanele testate aleatoriu pentru Covid-19 la graniță trebuie să aştepte rezultatul timp de 24 de ore, în condiţii de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic, informează MAE.

Rămân, de asemenea, obligatorii măsurile generale de prevenţie: purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor şi de distanţare socială.

Pe de altă parte, ieşirea de pe teritoriul Greciei poate fi efectuată prin mai multe puncte de frontieră terestră: Evzoni (Kilkis) – Bogoroditsa (Macedonia de Nord), Promachonas (Serres) – Kulata (Bulgaria), Nimfaio (Komotini) – Makaza (Bulgaria), informeză Consulatul României la Salonic.

Așadar, problemele turiştilor români care şi-au rezervat sejururi înGreciasunt legate nu numai de dificultatea cu care se trece de punctul de frontieră Kulata – Promachonas, ci şi de obligativitatea de a sta în carantină timp de o zi după ce au fost testaţi, până când vor primi rezultatele.

Și pe aeroporturi situația este tensionată. Aproximativ 200 de turişti români au fost testaţi pentruCOVID-19pe Aeroportul Heraklion din Creta. Oamenii spun că procedura a durat trei ore. Turiştii aflaţi în avion erau din Bucureşti şi Cluj-Napoca.