Una dintre cele mai frumoase regiuni din Italia oferă 30.000 de euro persoanelor care vor să se mute acolo. Condițiile care trebuie îndeplinite

Una dintre cele mai frumoase regiuni din Italia oferă 30.000 de euro persoanelor care vor să se mute acolo. Condițiile care trebuie îndeplinite
Sursa foto: Captură video - YouTube

Multe persoane și-ar dori o casă în Toscana, una dintre cele mai frumoase regiuni din Italia, dar prețurile exorbitante le țin departe de a lua această decizie.

Oamenii care vor să se mute în orașe de la munte unde populația este în scădere ar putea primi 30.000 de euro din partea autorităților din Toscana, scrie Stirile Pro TV.

Autoritățile din Toscana vor plăti oamenilor până la 30.000 de euro

Tot mai multe zone din rural rămân fără cetățeni, pentru că locuitorii caută oportunități mai bune de angajare în mediul urban. În ultima perioadă au apărut mai multe proprietăți care se vindeau cu doar 1 euro.

Recent, autoritățile din Toscana au optat să plătească persoanele care vor să se mute în comunitățile cu puțini locuitori.

Programul „Rezidență în munți 2024” oferă șansa oamenilor de a primi între 10.000 și 30.000 de euro pentru a-și cumpăra o casă. De acești bani pot beneficia doar persoanele care vor să se mute într-un oraș de la munte cu mai puțin de 5.000 de locuitori.

O altă condiție impusă de autorități este ca suma de bani pe care o primesc oamenii să nu depășească jumătate din costum de cumpărare și renovare a proprietății.

„Decizia de a locui într-una dintre aceste comune este, prin urmare, o provocare și o oportunitate, în special pentru tineri, și șansa unei noi alegeri de viață”.

Cei care vor solicita o astfel de subvenție trebuie să știe că este obligatoriu să fie cetățeni italieni sau cetățeni ai unui stat membru al UE sau cetățeni din afara UE care dețin permis de ședere cu o durată de cel puțin 10 ani.

Totodată, ei trebuie să fie înregistrați ca rezidenți într-un oraș italian, dar să nu facă parte dintr-o comunitate montană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`