Un ziar din California critică scena sărutului din „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici”: Nu e iubire adevărată pentru că fata nu şi-a dat acordul

Un ziar din California critică scena sărutului din „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici”: Nu e iubire adevărată pentru că fata nu şi-a dat acordul
Captură Video - DisneyMusics / Youtube

SFGate, un ziar local din San Francisco, a criticat scena din „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici” în care prinţul o sărută pe Alba ca Zăpada pe motiv că e depăşită şi nici nu înseamnă „iubire adevărată”, pentru că fata nu şi-a dat acordul. Comentariul a fost făcut în contextul în care Parcul Disneyland din California, redeschis recent după aproape un an, a refăcut cu efecte moderne această scenă.

Scena sărutului din „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici”, criticată de un ziar din California

SFGate a insistat că scena sărutului nu ar trebui păstrată deoarece e depăşită, iar Albă ca Zăpada nu și-a dat acordul pentru a fi sărutată.

„Nu căzuserăm de acord că lipsa consimţământului în animaţiile de început ale Disney e o problemă serioasă? Că nu-i putem învăţa pe copii că sărutul e OK când nu e clar că ambele părţi şi-l doresc? E greu de înţeles de ce Disneyland în 2021 ar alege o scenă ce prezintă ideea demodată că unui bărbat îi este permis să-i facă orice unei femei”, a notat SFGate.

Recenzia a fost ironizată de internauți. „Deci prinţul ar fi trebuit să o lase în sicriul ei de sticlă pentru eternitate”, a comentat unul dintre ei.

„Săraca Alba ca Zăpada nu s-a mai trezit din somnul cel de moarte. Sfârşit! Cred că ştiu care e varianta traumatizantă”, a remarcat un altul.

Iar altcineva a scris: „Pe bune, e doar un basm, nu e menit să fie real. (…) E ridicol, lăsaţi copiii să copilărească!”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`