Un val de căldură a adus temperaturi record în Spania. Termometrele au indicat 45 de grade Celsius

Un val de căldură a adus temperaturi record în Spania. Termometrele au indicat 45 de grade Celsius
Foto: Pixabay.com

Spania este sufocată de căldura din ultima perioadă. Un val de căldură a adus temperaturi record, miercuri la prânz înregistrându-se 45 de grade într-un oraș din provincia Sevilla.

Temperaturi de 45 de grade Celsius în Spania, în iulie 2024

Luna iulie este considerată una dintre cele mai calde din istoria meteo a Europei. La mijloc de iulie au fost înregistrate 43 de grade în Balcani.

În orașul Ecija din Spania au fost 44,8 grade Celsius, iar la Moron de la Frontera și Talavera de la Reina au fost 43,5 grade Celsius.

Joi dimineața, 25 iulie, în unele zone din Spania minimele nu au scăzut sub 27 de grade Celsius, temperaturile fiind cu 8 – 10 grade mai mari decât ar fi normal pentru această perioadă, scrie HotNews.

La stațiile meto din Alpi, adică la peste 3.000 m altitudine, temperaturile au scăzut sub limita înghețului.

Cel mai cald a fost miercuri în Kuweit, unde s-au înregistrat 49 de grade și în Irak, Algeria și Oman, unde s-au înregistrat 48 de grade.

21 iulie a fost cea mai călduroasă zi înregistrată vreodată la nivel global, indică datele preliminare ale Serviciului Copernicus privind Schimbările Climatice (C3S) al Uniunii Europene.

Temperatura medie a aerului la surpafața Pământului a atins 17,09 grade Celsius, fiind mai mare decât precedentul record stabilit în iulie 2023, când s-au înregistrat 17,08 grade Celsius.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)