Un turist britanic a murit după ce a căzut de pe un pod din Spania, de la o înălțime de 192 de metri, „în timp ce crea conținut online”

Un turist britanic a murit după ce a căzut de pe un pod din Spania, de la o înălțime de 192 de metri, „în timp ce crea conținut online”
sursă foto: Unsplash

Un tânăr de 26 de ani a căzut în timp ce escalada Podul Castilla-La Mancha, înalt de 192 de metri, în timp ce încerca să creeze conținut pe rețelele de socializare, potrivit autorităților locale.

Urcarea pe pod era interzisă în orice fel de circumstanțe

Bărbatul, al cărui nume nu a fost încă făcut public, a căzut în timp ce urca Podul Castilla-La Mancha din centrul orașului Talavera de la Reina, a anunțat duminică primăria locală într-un comunicat.

Macarena Muñoz, consilierul orașului pentru siguranța cetățenească, a declarat că bărbatul era însoțit de un cetățean britanic în vârstă de 24 de ani și că cei doi s-au deplasat spre pod pentru a „crea conținut” pentru rețelele de socializare, a informat Sky News.

Muñoz a adăugat: „Am reușit să aflăm că au venit la Talavera să urce podul și să creeze conținut pentru rețelele sociale, ceea ce a dus la acest rezultat nefericit și trist.”

Ea a spus că urcarea pe pod e „total interzisă” și „nu se poate face în nicio circumstanță”, lucru pe care consiliul l-a „repetat de multe ori”.
Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Marii Britanii a declarat: „Susținem familia unui britanic care a murit în Spania și suntem în contact cu autoritățile locale”.

Castilla-La Mancha, cel mai înalt pod din Spania, de la deschiderea sa în 2011, se află deasupra râului Tagus.
Structura de 192 de metri înălțime este formată dintr-un stâlp principal de beton cu mai multe cabluri care vin din centru într-o formă triunghiulară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:09 - Peste 1 milion de pensionari pierd un ajutor la pensie de 1.250 lei. Din ce lună se va întâmpla asta
12:06 - Kelemen Hunor, președinte UDMR, despre planul de reducere a deficitului bugetar: „E o vrăjeală că au mai primit 7 zile, 10 zile, etc. N-au cum să trimită ceva credibil și după aceea să facă și campanie”
11:54 - Situația urșilor s-a agravat într-o localitate din Brașov: „Îți e cam frică să umbli noaptea”
11:50 - Câți bani a făcut o femeie care a reciclat sticle de la pelerinajul din Iași. „Am nevoie de bani ca să îmi îngrijesc copilul”
11:37 - Președintele UDMR, Kelemen Hunor despre cearta dintre primarii Capitalei: „Planșeul Unirii e un pericol real, dacă UDMR ar fi fost la Guvern nu se mai ajungea aici, noi am fost împinși pe scări” (VIDEO)
11:18 - Nouă apariție a lui Kate Middleton. A fost surprinsă încurajându-l pe fiul Louis la un meci de fotbal (VIDEO)
11:17 - Mădălina Ghenea trece plin clipe de coșmar. Vedeta a ajuns în instanță: „ Îmi provoca o stare gravă de anxietate și teamă”
10:59 - Primarul Sectorul 3 Robert Negoiță, despre scandalul de la Planșeul Unirii: „Expertiza e că e risc de colaps. Primăria Capitalei urmărește să blocheze tot” (VIDEO)
10:51 - Coreea de Nord a aruncat în aer drumurile și calea ferată de la granița cu Sudul. Focuri de avertisment din partea Seulului (VIDEO)
10:51 - Un nou regim de tratament pentru cancerul de col uterin „reduce riscul de a muri din cauza bolii cu 40%” și e cel mai mare progres medical din ultimii 25 de ani