Un turist a murit călcat în picioare de un elefant, în Africa de Sud. Bărbatul coborâse din mașină ca să facă câteva poze

Un turist a murit călcat în picioare de un elefant, în Africa de Sud. Bărbatul coborâse din mașină ca să facă câteva poze

Un turist din Spania a murit călcat în picioarele de un elefant, după ce a coborât din mașină pentru a face câteva poze. Tragedia a avut loc într-un parc din Africa de Sud, în apropiere de Johannesburg, informează AFP.

Turist din Spania, călcat în picioare de un elefant, în Africa de Sud

Tragedia a avut loc duminică dimineața, 7 iulie, în Parcul Național Pilanesberg, cunoscut datorită celor circa 50.000 de hectare de faună sălbatică, aflate la doar 200 de kilometri de capitala economică a Africii de Sud.

Turistul în vârstă de 43 de ani a fost atacat de un elefant în timp ce voia să facă câteva poze. Alături de acesta mai erau și logodnica sa și alte două femei, potrivit Agerpres.

„Primele date sugerează că bărbatul a oprit vehiculul, a coborât şi s-a apropiat de elefanţi pentru a face poze”, a declarat purtătorul de cuvânt a poliţiei, Sabata Mokgwabone. În acel moment, „elefanții l-ar fi atacat și ucis”, a adăugat el.

Un responsanbil pentru conservare la Oficiul pentru parcuri și turism al provinciei North West a declarat că turma s-a agitat din cauză că bărbatul s-a apropiat de ea. Este „normal”, ca elefanții să „își apere puii”, a mai spus el.

„Mulţi turişti nu sunt conştienţi de pericole şi nu realizează cât de periculoase pot fi aceste animale”, a continuat el.

Celelalte persoane care se aflau alături de victimă au scăpat nevătămate. În acest caz, polițiștii au deschis o anchetă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`