Un tânăr de 27 de ani, din Anglia, a murit după ce a luat o singură îmbucătură din mâncarea pe care o comandase la domiciliu, potrivit Daily Star.
Joseph Higginson, un mecanic din orașul Ramsbottom, comandase un preparat cu pui pe care îl consumase și altădată. A suferit un infarct după ce a luat o singură gură de curry, potrivit Manchester Evening News.
Tânărul era alergic la nuci și migdale, iar restaurantul care îi livrase mâncarea îi semnalase că aceasta conține migdale. Victima știa că preparatul conține migdale.
Poliția a făcut verificări nu a găsit nimic în neregulă cu preparatul comandat.
Bărbatul fusese diagnosticat cu alergie cu doar câteva luni în urmă. Medicii îi dăduseră un EpiPen, cu care își putea face injecții pentru a calma reacțiile alergice și a evita un șoc anafilactic.
Șocul anafilactic este o reacție alergică potențial letală care se poate produce foarte rapid. Este provocată în general de alergiile la alimente, medicamente sau insecte.
Sora lui, Emily Higginson, spune că tânărul nu își lua mereu alergiile în serios.