Un taifun puternic a dus la o alunecare de teren în Japonia. Patru oameni sunt dați dispăruți

Un taifun puternic a dus la o alunecare de teren în Japonia. Patru oameni sunt dați dispăruți
sursă foto: captură YT

Un taifun puternic a provocat o alunecare de teren în Japonia care a dus la dispariția a patru oameni care fac parte din aceeași familie.

Alunecarea de teren a distrus o casă

Casa în care locuia familia a fost distrusă de alunecarea de teren. Cinci membri ai unei familii locuiau acolo, iar dintre aceștia patru sunt dați dispăruți după ce unul dintre ei a fost găsit marți seara, informează Agerpres.

Taifunul Shanshan a lovit centrul arhipelagului și ploile torențiale și dezastrele sunt un efect al acestuia. Miercuri dimineața, taifunul se afla la aproximativ 80 de kilometri nord-est de insula Amami, iar vântul sufla cu o putere de până la 252 de km/h.

Sute de zboruri și călătorii cu trenul, anulate

Sute de zboruri au fost anulate, iar călătoriile cu trenurile de mare viteză ar putea fi suspendate la finalul săptămâni acesteia, în funcție de traiectoria taifnului.

Compania aeriana Japan Airlines a anulat 110 zboruri interne și șase zboruri internaționale care erau programate pentru ziua de miercuri, iar ANA a anulat 112 zboruri interne între miercuri și vineri.

Taifunul ar urma să se îndrepteze către insula sudică Kyushu, a doua cea mai mare țară, apoi să urce spre insula Honshu până la finalul acestei săptămâni.

Taifunurile din această zonă au început să se formeze mai aproape de țărm decât înainte, se intensifică mai repede și rămân mai mult timp deasupra uscatului, acestea fiind efectele schimbărilor climatice, arată un studiu publica în luna iulie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`